Notícies

400 alumnes participen en una partida simultània en la jornada final de les EEDD d’escacs

 • ,

El Complex Cultural i Esportiu Petxina va acollir la jornada final de la temporada 2023/24 de les EEDD municipals d’escacs. 400 alumnes procedents de 34 centres educatius de la ciutat, van realitzar una partida simultània amb jugadors professionals, repartits en 15 taules de joc.

L’actual Campiona del Món Master +50, Mónica Calzetta, va ser una de les protagonistes de l’acte, ja que va disputar una partida contra una dotzena de rivals. “M’han plantejat partides dures. Hi ha molta afició per este joc, que val per a pensar amb lògica i raonament, per las estudis i és un esport per a toda la vida”, comentava Mónica Calzetta. 

Escolars del col·legis Lluís Vives, San Pedro, Ramiro JoverNiño JesúsMiguel HernándezNuestra Señora del Socorro, Rafael Altamira, Rodríguez Fornos, Teodoro Llórente, Santa Teresa, Alejandra Soler, Almudena Muñoz, Amistat, Artesanos, Artista Fallero, Camí de l’Horta, Campanar, Comunitat Valenciana, Nuestra Señora de Fátima, Jaume Blanes, Les Arts, Raquel Payà, Vivers, Eliseo Vidal, Fausto Martínez, Federico García Lorca, Lluís de Santangel, Lluís Fortich, Mercurio, San Fernando, Sara Fernandez, Sector Aéreo, Tomás de Montañana i Vicente Gaos van omplir el complexe  de present i futur de l’esport.

“Este esdeveniment és una mena de preludi del que hem de viure en 2025”, ha explicat la directora gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Mª Angeles Vidal, per a qui els jugadors d’escacs necessiten “passió i paciència. Són dos virtuts que cal combinar en esta activitat per a disfrutar de l’esport i formar-se com a persones”.

550 aniversari

En 2025 es commemora el 550 aniversari del naixement dels escacs moderns a València, a partir del poema ‘Escacs d’amor’, (1475). “Ara mateix es juguen partides a tot el món amb regles valencianes”, explica l’expert José Antonio Garzón, qui també ha recordat que la gran innovació valenciana va ser la incorporació de la dama.