Notes de premsa

200.000 persones converteixen la Marató València en una festa de rècord

• , ,

La 39a Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzat per la SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, es va convertir en la sisena prova més ràpida del món d’aquesta modalitat gràcies a la marca aconseguida per l’atleta Kinde Atanaw Alayew, que va parar el crono en 2h03.51, nou rècord de la prova igual que en categoria femenina, on la victòria va ser per a l’atleta etíop Roza Dereje.

Més de 200 mil persones van omplir els carrers de València i es van bolcar animant als corredors, que va comptar amb més de 230 punts d’animació promoguts per entitats locals com les falles, l’Associació de Comerciants del Centre Històric, clubs esportius, patrocinadors, entre altres.

Si bé, la Marató València ja era la prova de llarga distància espanyola amb més corredors arribats a meta, després que 19.246 van travessar la meta en 2018 aquesta edició la xifra s’ha vist augmentada fins als amb 21 654 participants que van finalitzar la prova.

Quant a l’atenció sanitària, un total de 497 participants han sigut atesos ràpidament per l’equip sanitari, que van solucionar en els punts habilitats durant el recorregut el 98 per cent de les lesions i malalties.

D’altra banda, quatre atletes espanyols han aconseguit en aquesta prova la seua classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio en travessar la línia de meta abans de 2h11.30: Camilo Santiago, Houssame Benabbou, Ayad Lamdassem i Iraitz Arrospide.

Cheptegei bat el rècord del món en el comiat de la 10K València Trinidad Alfonso

L’atleta ugandés de 23 anys, Joshua Cheptegei, ha aconseguit el rècord del món 10.000 metres en ruta en el 10K València Trinidad Alfonso, després de parar el crono en 26:38 minuts, registrant un ritme de 2’40’’ minuts per quilòmetre.

Marató València, la prova de llarga distància espanyola amb més corredors en meta

“És un plaer córrer a València, és molt emocionant, és la ciutat del running. El meu cor serà ací per sempre, perquè és un referent” comentava emocionat Cheptegei després de finalitzar la carrera.

La marca obtinguda pel jove atleta suposa el fermall d’or per a una prova que s’acomiada del calendari de carreres, ja que deixa de celebrar-se de manera paral·lela a la Marató València per a donar cabuda a un increment de corredors de la mítica distància el pròxim 6 de desembre de 2020, quan celebrarà la 40a edició.