Notes de premsa

2.000 dones participaran a València este diumenge en la primera carrera 10k d’Espanya

 • , , ,

La regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de València, Ana Albert, acompanyada de la directora gerent de la Fundació Esportiva Municipal, María Ángeles Vidal, ha assistit este matí al balanç del tancament d’inscripcions de la Carrera 10KFem Dia de la Dona Esportista. Allí, la responsable de Nosotras Deportistas i organitzadora de la prova, Maravillas Aparicio, ha anunciat que s’ha aconseguit l’objectiu d’arribar a les 2.000 corredores, xifra que inclús s’ha superat, el que suposa tot un èxit de participació per a esta primera carrera de 10km només per a dones que se celebrarà el diumenge.

El pròxim 8 de març totes elles disputaran esta prova, que és històrica, atés que es tracta de la primera 10K femenina que s’organitza a Espanya. Entre totes les inscrites, la prova comptarà també amb la presència d’importants noms dins de l’atletisme femení en la ciutat de València, com són Isabel Checa, Marta Esteban Poveda, Raquel Landín i Fátima Ayachi.

La carrera, organitzada per Nosotras Deportistas amb la col·laboració de l’Ajuntament de València a través de les seues regidories d’Esports i Benestar Social, perseguix un doble objectiu. D’una banda, acostar a més dones a la pràctica de l’esport competitiu i, d’una altra, promoure que s’incremente el ràtio de dones en les carreres populars i en la pràctica esportiva en general.

I Carrera Día de la Mujer

I Carrera Día de la Mujer

Junt amb Albert i Vidal ha estat també el director de Comunicació de El Corte Inglés Comunitat Valenciana, Pau Pérez Ric i l’atleta Isabel Checa, última guanyadora de la 10K València Divina Pastora Seguros.

A dos dies de la carrera només podem donar les gràcies per l’acollida que ha tingut la convocatòria. Gràcies a l’Ajuntament de València per la seua implicació, a El Corte Inglés, Cárnicas Serrano i Divina Pastora Seguros pel seu suport i col·laboració logística i sobretot a les mas de 2.000 dones que el dia 8 faran història en la primera 10k femenina d’Espanya”, ha afirmat en la presentació Maravillas Aparicio, directora de la carrera. Al seu torn, ha destacat que “el 70% de les participants s’estrenen en la distància dels 10 quilòmetres, amb la qual cosa estem complint amb la promoció de l’esport entre les dones que s’inicien”.

I Carrera Día de la Mujer

I Carrera Día de la Mujer

La Fira de la Corredora, on s’ha d’arreplegar el dorsal i la camiseta oficial, tindrà lloc en El Corte Inglés de Nuevo Centro, en la planta d’esports, el divendres de 17:00 a 21:00 hores i el dissabte de 10:00 a 21:00 hores.

La Carrera 10KFem Dia de la Dona Esportista tindrà la seua eixida a les 9:00 del matí des del número 5 de l’avinguda Mestre Rodrigo, discorrent després per la Safor, avinguda Corts Valencianes, General Avilés i Pare Ferris, on s’abaixarà al riu per a recórrer els últims 6 quilòmetres fins a arribar a la meta, ubicada en les pistes d’atletisme.

La carrera estarà assistida per quasi 100 voluntaris de l’Oficina del Voluntariat Esportiu de la FDM, i de les tres entitats sense ànim de lucre a què es donaran 2.100 euros solidaris de les inscripcions. Estes entitats són Fundació Ana Bella, Associació Valenciana d’Afectats per la Fibromialgia i Futbol Sense Fronteres (Soccer Without Borders).