Notícies

13.800 corredors estrenen l’any 2016 corrent a València en la 10K Divina Pastora

 • 

El 10K Divina Pastora València reunirà diumenge que ve, 10 de gener, a més de 13.800 corredors de les 17 comunitats autònomes i 52 nacionalitats diferents.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de Mayte Girau, regidora delegada d’Esports de l’Ajuntament de València; Vicente Añó, president de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana; Isabel López, directora de Màrqueting i Comunicació de Divina Pastora Seguros, i José Gil, director Provincial de Ibercaja, a més de Álex Aparicio, president del Club d’Atletisme 10K València, en la presentació de la prova.

13.800 corredors estrenen l'any 2016 corrent a València en la 10K Divina Pastora

13.800 corredors estrenen l’any 2016 corrent a València en la 10K Divina Pastora

El 10K Divina Pastora València és una prova que reflexa l’aposta de la Fundació Esportiva Municipal que treballa per a aconseguir un esport més inclusiu, i aconseguir la pràctica esportiva i la participació de tot el món en els esdeveniments esportius, sobretot, d’aquells col·lectius que tenen més dificultat per a fer-lo com són dones, persones majors i xiquets”, va explicar la regidora delegada d’Esports, Mayte Girau.

Per la seua banda, Isabel López, directora de Màrqueting i Comunicació de Divina Pastora Seguros, ha destacat la “enorme satisfacció” que suposa per a Divina Pastora estar unida a esta prova “sinònim de professionalitat i innovació. Per a la nostra entitat és molt important la creativitat en esta nova etapa de comunicació, raó per la qual enguany hem incorporat dos novetats en la prova”.

En este sentit, s’ha referit als entrenaments dirigits per l’exatleta José Antonio Redolat, que han reunit en cada sessió grupal a més de 300 atletes, i a la campanya “Compartix L’Efecte Pigmalión” on, a través de les xarxes socials, la gent ha deixat missatges d’ànim a familiars i amics que correran el 10K Divina Pastora València. Estos missatges es projectaran en unes pantalles en l’últim quilòmetre de la carrera on les forces ja comencen a flaquejar.

El 10K Divina Pastora València, que enguany celebra la seua octava edició, demostra una vegada més que no té límits i supera els 11.412 corredors inscrits de 2015. En esta ocasió, també ha augmentat la presència femenina amb un 31% de dones inscrites, la qual cosa suposa quasi cinc punts més que en l’edició anterior. A més, per primera vegada, les més de 4.000 corredores inscrites disposaran d’una carpa femenina, un espai “només per a dones” perquè puguen canviar-se amb discreció abans i després de la prova.

Una vegada més, el caràcter solidari està present en el 10K Divina Pastora València. La inscripció solidària, destinada a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE), es xifra en 2.000, xifra pròxima al 15% del total d’inscripcions. En la Fira del Corredor es podrà recolzar, a més de AVAPACE, les causes següents: AECC (Associació Espanyola contra el Càncer) amb la compra de les seues precioses ulleres roses; Elvira Rosa (la xica Burbuja afligida de Sensibilitat Química Múltiple); Runners for Ethiopia, amb l’arreplega de sabatilles de running usades per a xiquets i adults, i Sociosolidarios, a arreplegada de camisetes per a reclusos i persones amb risc d’exclusió social.

La prova arrancarà el diumenge a les 9:30 hores, des del Passeig de l’Albereda. Prèviament, a les 9:00 hores, tindrà lloc la Milla Ibercaja, única homologada a la Comunitat Valenciana. Esta carrera d’1.609 metres discorre per un circuit 100% urbà i sobre asfalt.

"El 10K Divina Pastora València és una prova que reflexa l'aposta de la Fundació Esportiva Municipal que treballa per a aconseguir un esport més inclusiu,"

“El 10KDP València és una prova que reflexa l’aposta de la Fundació Esportiva Municipal que treballa per a aconseguir un esport més inclusiu,”

Novetats

La crida “carrera de les carreres” presenta en 2016 nombroses novetats. Per primera vegada, la Fira del Corredor, que s’ha celebrat en totes les edicions en el Complex Esportiu La Petxina, es trasllada al Centre Comercial Gran Turia, un nou emplaçament que farà més còmode l’accés a la Fira i que oferix pàrquing gratuït. Estarà oberta divendres i dissabte, de 10:00 hores a 20:00 hores en horari ininterromput. Els corredors que no siguen de València podran arreplegar el seu dorsal el mateix diumenge de la prova, entre les 7:30 i les 8:30 hores, en la porta d’este Centre Comercial.

Enguany els corredors disfrutaran de quatre eixides consecutives per onades, que es produiran cada tres minuts, per a fer més còmoda i fluida l’eixida. A més, disposaran d’un control xip en cada un dels 10 quilòmetres de la prova, amb dades de temps real, que els permetrà conéixer l’evolució de la carrera quilòmetre a quilòmetre.

Una altra de les principals novetats és que la prova acull enguany el Campionat Autonòmic de 10 quilòmetres en ruta.

Activitats paral·leles

El dissabte previ a la carrera, i com ve sent habitual, serà el torn dels més xicotets, amb el el 10Kids McDonald’s. Tindrà lloc a les 17:00 hores en les pistes d’atletisme del Estadi del Turia. Les mascotes del València Club de Futbol i el València Basket, junt amb el Gran Ronald McDonald, acompanyaran als més de 1.200 peques, que correran dividits en 5 categories en funció de la seua edat.