Notícies

11.739 corredors creuen la primera meta de l’any en la 10K Divina Pastora València 2016

 • 

Un total de 11.739 corredors han creuat la línia de meta este matí en una nova i reeixida edició del 10K Divina Pastora València, primera cita del calendari runner en la ciutat de València. Per primera vegada en les huit edicions d’esta prova, l’eixida s’ha efectuat per grups de 3.500 corredors cada u, amb una diferència de 3 minuts entre cada grup, la qual cosa ha propiciat una eixida còmoda per als participants.

DIVINA PASTORA 10 /01/2016 . ENERO. PARTIDO DE LIGA . CARRERA 10K 10 K  .

El més ràpid de tots ha sigut el marroquí Hassane Ahouchar, que ha detingut el crono en 30:14. L’atleta del Club Apol-ana suma la seua tercera victòria en esta carrera i la segona consecutiva. Per darrere d’ell, Jaouad Oumellal, que ha finalitzat en 30:21, i Amine Chaoui, que ho ha fet en 30:29. 

DIVINA PASTORA 10 /01/2016 . ENERO. PARTIDO DE LIGA . CARRERA 10K 10 K  .

He guanyat tres vegades ja esta prova i ja conec el circuit i sé on canviaré el meu ritme. Hui no hem eixit forts per a baixar de 30′, però he anat a 3′ el quilòmetre i he intentat acabar a eixe ritme fins al final i m’ha eixit tot bé. Estic molt content. Ja veurem què passa l’any que ve”, hi ha assenyalat Ahouchar després de la carrera.

En categoria femenina, la sorpresa ha arribat de la mà de Victoriia Pogorielska, una ucraïnesa que només porta tres mesos a València. Arriba a este 10K, la quarta prova que corre a Espanya i la primera a València, després d’haver-se proclamat vencedora en el Cross Nacional Castellano Manchego de Quintanar i quedar segona en el 10K paral•lel al Maratón BP Castellón i en la XXIX San Silvestre Internacional Crevillentina.

DIVINA PASTORA 10 /01/2016 . ENERO. PARTIDO DE LIGA . CARRERA 10K 10 K  .

Pogorielska, que ha completat els deu quilòmetres del traçat en un temps de 34:06, li ha arrabassat el triomf a Isabel Checa, guanyadora de la passada edició, que ha hagut de conformar-se amb la segona plaça després d’acabar en 34:24. El tercer lloc ha sigut per a Patricia Cabedo (35:13).

Quant als clubs més ràpids, els tres primers han sigut el Serrano Club de Atletismo, el CA Urban Running Castellón i el Redolat Team.

Milla Ibercaja

Abans de la prova reina, s’ha celebrat la Milla Ibercaja, una prova amb una distància d’1.609 metres homologada per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana. Ayoub Chaabi (4:17) ha sigut el vencedor d’esta prova que recupera una distància mítica anglosaxona. El segon i tercer lloc han recaigut en José Gaspar (4:28) i Francisco Núñez Chumillas (4:40), respectivament.

En dones, Miriam Gregori repetix triomf i, igual que en l’edició passada, s’imposa en esta carrera, després d’acabar en un temps de 5:00.

10 Kids McDonald’s

Igual que en les edicions anteriors, la solidaritat ha estat molt present en esta prova. Més de 2.000 corredors han apostat per la inscripció solidària que enguany s’ha destinat a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE). També en la Fira del Corredor s’han pogut recolzar les causes de l’Associació Espanyola contra el Càncer, Elvira Roda (la xica Burbuja afligida de Sensibilitat Química Múltiple), Runners for Ethiopia i Sociosolidarios.

A més, en la quarta edició del 10 Kids McDonald’s, celebrat ahir a la vesprada, es van arreplegar un total de 2.742 quilos d’aliments no peribles per al Banc d’Aliments de València.

El 10K Divina Pastora València està organitzat pel Club de Atletismo 10K i compta amb Divina Pastora Seguros com a patrocinador principal. L’aposta de la companyia per esta carrera evidencia el seu compromís per fomentar l’atletisme de ruta. L’asseguradora s’ha convertit en l’entitat de referència en l’expansió d’este esport, amb el suport en els últims anys més de 850 carreres populars per tota la geografia espanyola.

Classificació completa ací.