Notes de premsa

1.000 taekwondistes es reuniran a València pel X Aniversari del Open Taekwondo Comunitat Valenciana

 • , ,

La competició tindrà lloc els dies 7,8 i 9 d’octubre en el Pavelló Malva-rosa on es donaran cita 100 clubs de tota Espanya

Hui s’ha celebrat la presentació del X Aniversari de l’Open Taekwondo Comunitat Valenciana a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal. A l’acte han assistit la vicealcaldessa de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez; el regidor d’Esports, Javier Mateo; el vicepresident de la Federació de Taekwondo de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Cobos i el responsable de diversitat i inclusió de esta federació, Damián López.

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 d’octubre en el Pavelló Malva-rosa, on es donaran cita un total de 100 clubs de tota Espanya i al voltant de 1.000 dels millors taekwondistes del panorama nacional i internacional.

1.000 taekwondistes es reuniran a València pel X Aniversari del Open Taekwondo Comunitat Valenciana

1.000 taekwondistes es reuniran a València pel X Aniversari del Open Taekwondo Comunitat Valenciana

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, ha volgut destacar la importància d’esdeveniments com l’Open Taekwondo Comunitat Valenciana en la promoció de l’esport base “és una competició molt il·lusionant per a fomentar l’esport base, que en la Fundació Esportiva Municipal és una de les nostres pedres angulars i la nostra raó de ser. Per aquest motiu el continuarem impulsant a través de les Escoles Esportives Municipals, on les federacions juguen un paper vital”.

En aquesta mateixa línia Mateo ha assenyalat que per a aquesta nova temporada 2022-23 les Escoles Esportives Municipals recuperaran les dades prepandèmia: ”Superarem les dades de 2019 i ací les federacions tenen molt a aportar. També continuarem fomentant l’esport base a través d’iniciatives com Esports al barri, iniciativa que continuarem potenciant en el que resta de 2022 i al 2023. A través d’Esports al Barri podem portar aquests esports, mal anomenats minoritaris, a cada barri i que els xicotets i xicotetes el practiquen i el coneguen per primera vegada”.

La competició tindrà lloc els dies 7,8 i 9 d'octubre en el Pavelló Malva-rosa on es donaran cita 100 clubs de tota Espanya

La competició tindrà lloc els dies 7,8 i 9 d’octubre en el Pavelló Malva-rosa on es donaran cita 100 clubs de tota Espanya

El X Aniversari de l’Open Taekwondo Comunitat Valenciana comptarà amb les modalitats poomsae, exhibició tècnica de moviments del taekwondo; combat, amb trobades de tres assalts de tres minuts; hapkido, art marcial centrat en la defensa personal i parataekwondo, la modalitat paralímpica del poomsae. Cada modalitat de combat comptarà amb diferents categories per edat, pes i gènere.

A més, la modalitat de poomsae també inclourà les categories de police and fire on podrà participar professionals de les forces de l’ordre, ja siga en actiu o retirats, i la modalitat poomsae games que té com a objectiu donar visibilitat i suport als València Gai Games que se celebraran a la ciutat durant l’any 2026. En aquesta modalitat no hi haurà distinció de sexe i participaran totes les persones inscrites en la mateixa categoria.

El X Aniversari de l’Open Taekwondo Comunitat Valenciana arrancarà el dia 7 amb la gala de la presentació i el dissabte dia 8, després de la cerimònia inaugural, donarà inici la competició. L’esdeveniment conclourà el diumenge amb les últimes trobades i amb el posterior lliurament de trofeus que servirà per a tancar està desena edició.