Notícies

València, un exemple a seguir per als assessors esportius holandesos

 • ,

València s’ha convertit en els últims anys en un referent a nivell mundial i europeu. La visibilitat que proves com la Marató València Trinidad Alfonso de la ciutat o les infraestructures en matèria esportiva han fet que experts de tot el món vulguen conéixer les característiques comunes d’una ciutat tan bolcada en la pràctica esportiva com València.

Un equip d’experts esportius holandesos conformat per esportistes, entrenadors, enginyers i assessors del món esportiu han visitat aquesta setmana la Fundació Esportiva Municipal i algunes instal·lacions esportives municipals amb la intenció de programar i organitzar una pròxima visita en major profunditat el mes de maig de l’expedició holandesa al complet.

València, un exemple a seguir per als assessors esportius holandesos

València, un exemple a seguir per als assessors esportius holandesos

Els motius d’aquesta visita són varis. D’una banda, aquest equip d’experts holandesos pretén conéixer de primera mà la situació de les activitats a l’aire lliure a la ciutat de València, pel fet que la situació que atorga el Jardí del Jardí del Túria i les seues instal·lacions esportives és única a Europa.

A més, la comitiva té curiositat per conéixer l’aprofitament del patrimoni industrial convertit en espais esportius de València, com el Complex Esportiu Cultural Petxina, així com el foment pels esports autòctons com la pilota valenciana amb l’exemple de la ciutat de la Pilota de Montcada.

L’equip d’experts, que cada dos anys realitzen una visita a una ciutat europea amb la intenció d’aprendre o conéixer els models més avançats en qualsevol àmbit de l’esport, té com a objectius del viatge del pròxim any la relació de sostenibilitat i esport, així com entre l’exercici i el domini social, aspectes en els quals segons el grup d’experts holandesos destaca la ciutat de València per la quantitat i qualitat d’aquest tipus d’activitats.