Notícies

València bat els rècords del Món i Europa en el 10K Ibercaja

 • 

El 10K València Ibercaja ha estrenat la seua Etiqueta Daurada de la World Athletics, nova denominació de la IAAF, en gran després de registrar aquest passat diumenge el nou rècord del Món de Rhonex Kipruto (26:24) i d’Europa de la mà de Julien Wanders (27:13).

La ciutat de València ha registrat també un nou rècord d’arribats a meta, així com la millor participació de la seua història amb un total de 12.127 corredors que van finalitzar la prova i més de 14.500 inscrits per a recórrer els 10 quilòmetres de recorregut que componien la carrera, complint-se els objectius de creixement proposats per a aquesta edició de 2020.

Entre els milers de participants, destaca l’elevada presència femenina en la prova, amb més de 3.600 dones, un 30% sobre el total, la qual cosa any a any permet acostar-se més a una participació igualitària, objectiu de #LaMitadMásUna.

D’altra banda, l’entitat solidària d’aquesta edició ha sigut la Fundació Pedro Cavadas, a la qual els corredors han pogut donar 3€ a l’hora d’inscriure’s. Així, 2.003 participants han optat per fer aquesta donació solidària, gràcies als quals s’ha recaptat 6.009€ que es destinaran a les campanyes quirúrgiques humanitàries que duu a terme la Fundació.

A més, la recaptació de les inscripcions, 1€ per cada dorsal, de les proves infantils es va destinar íntegrament a Duchenne Parent Project España.

La festa del running

El Passeig de l’Albereda va ser el cor d’una festa del running amb la celebració d’un dels 10K més ràpids del món i amb altres proves paral·leles per a majors i xicotets.

La Milla (1.609 metres) va citar a més de 30 atletes, mentre que prop d’un miler de xiquets van participar en la versió per a menors, Milla Kids, i les diferents distàncies del 10Kids Hyundai Autiber Motor.