Notícies

Un gol a la diversitat funcional

 • ,

El Dia de la Diversitat Funcional es va celebrar el 3 de desembre en la pista poliesportiva del Complex Esportiu Cultural Petxina per a fomentar la integració real d’aquestes persones en el dia internacional de les persones amb discapacitat.

L’any 2005 es va encunyar el terme diversitat funcional i és a partir d’uns anys després quan comença a celebrar-se el dia pels drets d’aquestes persones, la seua inclusió social i el respecte per la pràctica d’una vida independent. Amb motiu d’aquesta celebració ha tingut lloc aquest esdeveniment per a totes aquelles persones amb o sense diversitat funcional física i sensorial que volgueren llançar un penal i gaudir d’aquest aniversari.

Un gol a la diversidad funcional

Un gol a la diversitat funcional

La celebració va comptar amb Maite Girau, Regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València; Germán García i Mamen López, de la Junta Directiva de l’Associació Projecte Unió i Joaquín Gisbert, de l’Associació Alter València. Els principals representants d’aquestes associacions han coincidit que les persones amb diversitat funcional practiquen esport perquè és bo per a les seues vides i que es té a veure com alguna cosa quotidià.

La Regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha volgut participar d’aquesta celebració i no ha dubtat a sumar-se a tirar uns penalties amb un antifaç o en cadira de rodes i posar-se en la pell d’ells. A més ha volgut assenyalar que “donar visibilitat a les persones que tenen diversitat funcional i treballar  perquè a través de l’esport es produïsca eixa integració i eixa millora és un dels objectius de la regidoria. A través d’aquesta activitat podem veure les dificultats d’aquestes persones que tenen disminuïda la visibilitat o que tenen problemes de mobilitat i que per tant,  és important conscienciar eixes dificultats” ha conclòs.