Notes de premsa

Acaba la temporada del Programa d’Activitat Física i Salut amb festa final i trasllat de les activitats a la platja

 • 

El Programa d’Activitat Física i Salut s’ha clausurat aquest matí, en la instal·lació de vòlei platja Malva-rosa. A l’acte de clausura han acudit el director gerent de la Fundació Esportiva Municipal de València, Jesús Casero, i el Cap de Servei Esportiu de la Fundació Esportiva Municipal, José Manuel Brotons.

Aprofitant l’acte de clausura, s’ha impartit la primera classe de la temporada estival aquest matí a la platja, en la qual a tots els participants se’ls ha obsequiat amb un detall per part de Sanitat i de la FDM. En els mesos de juliol i agost les classes seran els dimarts i dijous, de 9.00 a 10.00 hores i de 10.00 a 11.00 hores, havent-hi dos torns tots dos dies.

I és que en aquesta temporada d’estiu, les classes d’aquest programa es traslladen a la Platja de la Malva-rosa a la instal·lació municipal de vòlei platja, situada en l’arena a l’altura del carrer Pavía, 10, al costat de la font dels dofins. A aquestes classes poden acudir totes les persones que vulguen sense necessitat d’estar receptats pel seu metge de capçalera, i continuaran sent totalment gratuïtes.

Aquest matí el que s’ha clausurat ha sigut tota la temporada, de setembre a juny, en la qual el programa organitzat per la Fundació Esportiva Municipal de València en col·laboració amb la Regidoria d’Esports, Sanitat i Salut de l’Ajuntament de València i la Conselleria de Sanidat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha ajudat a millorar la qualitat de vida i la salut de, més de 150 ciutadans i ciutadanes.

A través del Programa d’Activitat Física i Salut els metges de diferents centres de salut, mitjançant l’anomenada “Recepta d’Activitat Física”, poden prescriure un tractament basat en l’exercici físic dels pacients que és implementat en les instal·lacions esportives municipals per personal qualificat de la Fundació Esportiva Municipal adequant l’activitat al corresponent tractament.

El programa té com a objectiu final millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, millorant els nivells d’activitat física dels adults sedentaris o amb alguna patologia mitjançant una acció coordinada entre els professionals sanitaris d’atenció primària i els de l’activitat física i esportiva.

Per a aconseguir-ho, pauta una sèrie d’exercicis dirigits per un professional qualificat, amb els quals es pretén activar de manera general tots els sistemes corporals de forma global, respectant les característiques de tots els assistents, treballant les qualitats físiques bàsiques, com a coordinació, agilitat i ritme, entre altres. Durant tot l’any s’han dut a terme les classes al Jardí del Túria, a l’altura del Palau de la Música, amb un total de set jornades impartides.