Notícies

Presentades les activitats paral·leles i el cartell oficial de la Copa d’Espanya València 2019 de futbol sala

 • 

Aquest migdia s’ha presentat el programa d’activitats i el cartell oficial de la Copa d’Espanya de Futbol Sala a la sala de premsa de la Fundació Esportiva Municipal. La presentació ha comptat amb les intervencions de la regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, el president de la Lliga Nacional de Futbol Sala, Javier Lozano, el director general d’Esports de la Generalitat, Josep Miquel Moya i la diputada provincial de Joventut i Esport, Isabel García.

Després de revelar quin serà el cartell oficial del torneig que es disputarà a la nostra ciutat a la fi de mes, la màxima responsable de l’esport municipal, ha destacat que “aquesta Copa d’Espanya és un gran esdeveniment esportiu que ens col·loca com a ciutat de referència en l’esport, no només a nivell nacional sinó també internacional”, al mateix temps que ha agraït a “tots els patrocinadors i col·laboradors la labor que realitzen”, destacant les activitats de caràcter solidari que tindran lloc en la mateixa setmana del torneig.

Maite Girau, Josep Miquel Moya, Javier Lozano e Isabel García durante la rueda de prensa

Maite Girau, Josep Miquel Moya, Javier Lozano e Isabel García durant la roda de premsa.

La voluntat és que no es tracte només d’un esdeveniment esportiu, sino que es realitzaran diferents activitats relacionades amb el medi ambient, la cultura, la la promoció esportiva, l’educació i a l’àmbit social. La completa agenda contempla la instal·lació de contenidors per part de Ecovidrio, sensibilitzant als afeccionats i ciutadans en general de la importància del reciclatge.

D’altra banda, en els espais exteriors del Pavelló Municipal de la Font de Sant Lluís, la instal·lació on es desenvoluparà la competició,  s’instal·larà una ‘fan zone’ oberta a tots els afeccionats, s’organitzaran clinics i partits de promoció en centres escolars. A més, la nostra ciutat acollirà la Minicopa Infantil en la qual participaran les categories inferiors dels vuit equips participants en la Copa d’Espanya.

En el vessant social destaquen les visites dels jugadors dels equips participants a la Casa Caridad i a l’Hospital General, traslladant l’emoció i il·lusió de la competició als més necessitats. A més, s’ha organitzat un concurs de pintura infantil en el qual han participat 300.000 alumnes de 1.338 centres d’Educació Primera i Especial de la Comunitat València.

“Aquesta Copa enorgulleix a la ciutat de València” ha ressaltat Girau, per la qual cosa “convide a tot el món al fet que participe. A més, arriba en un moment magnífic per a la ciutat, just en el començament del que és la nostra festa gran, les Falles”.

Entre el 28 de febrer i el 3 de març de 2019, la ciutat de València serà l’amfitriona de la Copa d’Espanya de Futbol Sala. Participaran vuit equips de la Lliga Nacional de Futbol Sala, els set millors classificats al final de la primera volta i l’amfitrió (en aquest cas, el Llevant que a més s’ha classificat per mèrits propis), en el pavelló Font de Sant Lluís. Feia 17 anys que la capital del Túria no acollia la fase final d’aquest torneig.