Notícies

La ciutat ix al carrer amb la 15K Nocturna

• ,

La V edició de les 15K Nocturna Banco Mediolanum va convocar 11.000 corredors —dels que 8.666 han arribat a meta— en una festa de l’atletisme popular a la què es van sumar moltes persones que eixiren als carrers de València a animar.

La nit va arrancar amb un emotiu minut de silenci previ a l’inici de la carrera en record d’Ignacio Echevarría, l’espanyol assassinat després d’intentar ajudar una persona en el recent atemptat terrorista de Londres.

En el pla esportiu l’atleta marroquí Ouais Zitane s’ha proclamat campió parant el crono en 44:11, aconseguint batre així el rècord de la prova que ostentava des del 2015 Jaouad Tougane amb 44:13. El podium ho han completat els atletes Hassane Ahouchar amb 44:29 e Ismael Quiñones Morales amb 48:08.

En el pla femení, l’atleta del Club de Atletismo Cárnicas Serrano Davinia Albinyana es va proclamar guanyadora, dominant de principi a fi la carrera, amb un temps de 55:11. Es manté per tant imbatut el rècord que Fatima Ayachi va registrar en el primer any de la prova (52:50). Irene Espí Boluda amb 58:38 va ser segona i Mª Ángeles Ruiz Saiz con 58:51 van completar el podium femení.

Va concloure així una nova festa de l’atletisme popular caracteritzada per recórrer els punts més emblemàtics de la ciutat davall la llum de la lluna.