Notícies

La Carrera 10KFem presenta la seua edició més emblemàtica

 • 

Aquest matí s’ha presentat, en la Diputació de València, la 6a edició de la Carrera 10KFem, prova pionera a Espanya de 10 km de categoria femenina i que se celebra el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

La carrera ja compta amb un 25% més d’inscrites que l’any passat, “per la qual cosa esperem una gran presència de corredores. Aquesta carrera la fem per molts motius, però el més important és fomentar que les dones facen esport, creguen que puguen completar qualsevol carrera que es proposen si entrenen per a ells i visibilitzar-les com a esportistes”, ha apuntat Meravelles Aparicio, directora de la carrera i presidenta del Club Nosaltres Esportistes, organitzador de la prova. En la carrera estaran representats més de 30 països i diverses províncies espanyoles. A més, el 20% de les inscrites realitzaran per primera vegada una 10K.

Enguany, com a novetat, s’han posat en marxa les Quedades 10kFem de Running Femení que consisteixen en una sessió d’entrenament en diversos municipis de la Comunitat Valenciana i també en ciutats d’àmbit nacional, amb la col·laboració d’atletes referents com a ambaixadores. Ja s’han celebrat quedades a Cullera i Madrid. El dissabte 1 febrer es farà a Manises, el diumenge 2 febrer a Torrent, el 8 a Alcoi, el 15 a Sagunt i el 16 a Gandia. Durant la roda de premsa s’ha presentat la samarreta tècnica d’aquesta edició, un disseny únic i exclusiu, “que segur encantarà a totes les corredores”.

El diputat de Joventut i Esports de la Diputació de València, Andrés Campos, ha comentat que “presentar la 6a edició és molt important no sols per ser un esdeveniment esportiu, sinó per tot el que l’embolica. És una carrera d’elit per a les corredores populars i la millor carrera popular per a les corredores d’elit. Aquesta frase defineix molt bé el que representa la Carrera 10KFem. Un dels eixos de l’àrea d’esports de la Diputació de València és fixar l’accent en els valors esportius i també en la igualtat”.

“Aquesta carrera encaixa perfectament amb els nostres objectius” ha assegurat Borja Santamaría, director gerent de la Fundació Esportiva Municipal “hui dia ens trobem amb un hàndicap, les dones són només el 30% de les persones que practiquen esport, quan són el 50% de la població, i és perquè falten referents. I aquesta carrera visibilitza que és possible. Trenquem aqueixa barrera del 30%. També m’alegra molt que coincidisca amb el 8 de març.

Per part seua, Pau Pérez Rico, cap regional de Comunicació i Relacions Externes d’El Corte Inglés, també ha comentat “que és magnifique que coincidisca amb el 8 de març, ja que mou consciències entorn de la igualtat. La nostra plantilla està formada majoritàriament per dones i no podíem fer més que secundar-la des del primer moment”. Alejandro Salvador, director de màrqueting de Cárnicas Serrano, ha parlat de la importància de la combinació d’alimentació i esport per a tindre una vida saludable. El 50% de la seua plantilla de Cárnicas Serrano practica l’esport del running. I ha ressaltat el seu compromís amb aquesta carrera secundant des del principi el programa d’entrenaments setmanals “A la Meta amb Serrano” unes sessions pensades per a totes les dones inscrites en la carrera amb les millors atletes d’elit del Club d’Atletisme Serrà.

Enguany l’organització ha triat a l’Associació d’Afectades per l’Endometriosi de València (AAEV), perquè siga l’entitat solidària a la qual les participants en la carrera puguen destinar un euro o tres.