Notícies

La 15K Nocturna fa disfrutar de València als 8.776 corredors que creuen la seua meta davall la lluna

• ,

La 15K Nocturna València Banco Mediolanum, organitzada per la Fundació València Club d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, continua creixent de forma espectacular. La victòria de Jaouad Tougane (44:13) rebaixa en 13 segons el rècord de la prova, que fins al moment, ostentava Hassane Ahouchar (45:26) aconseguit en la primera edició celebrada en 2013.

Tougan va arribar a meta en un mà a mà amb Hassane Ahouchar, el seu principal rival en la prova i al que va superar en els metres finals, per a alçar-se amb el rècord de la prova. El duel d’ambdós corredors al capdavant es va diferenciar de la resta de competidors d’elit, propiciant l’arribada escalonada d’hòmens com Hicham Ettaichmi, que va completar el pódium. A posteriori, Octavio Sanchis i Luis Féliz Martinez, van ser les primeres cares valencianes a entrar dins del top 10 de participants masculins.

1507-15knocturna-valencia-436

Ja en la categoria femenina Marta Esteban es va alçar amb la victòria del seu duel anunciat amb la seua companya de Cárnicas Serrano i guanyadora de l’any passat, Irene Espí.  Marta Esteban va parar el crono en  53:05, una marca excepcional que queda a camí del rècord de la prova (Ayachi,  52’50 en l’edició de 2013) però que millora el registre de 55’52 que es va firmar el passat any.

Consulta ací la classificació de la prova.

Participació i implicació de la ciutat

València va vibrar amb esta tercera edició de la 15k Nocturna València Banco Mediolanum, que es va vestir de gala per a oferir un recorregut espectacular per les zones més emblemàtiques de València, comptant amb el suport massiu del públic i les diferents animacions programades al llarg dels seus quinze quilòmetres. Finalment, el nombre total d’arribats a meta va ser de 8.776 participants, que després de la tromba de pluja de dos hores abans de la prova, es van trobar amb una climatologia perfecta per a la pràctica de la carrera a peu, quelcom que van agrair i que els va permetre córrer a la perfecció i disfrutar del circuit.

Finalment, destacar que Rafael Blanquer, president del Club d’Atletisme València Terra i Mar i Rafael Blanquer Ángel, president de la Fundació València Club d’atletisme de la Comunitat Valenciana, en qualitat d’organitzador de la 15k Nocturna València Banco Mediolanum, van exercir d’amfitrions de la prova junt amb Joaquín Maldonado, responsable de Banco Mediolanum en la Comunitat Valenciana i de Vittorio Colussi, conseller delegat del Banco Mediolanum a Espanya, qui va tindre l’honor de donar el tir d’eixida de la carrera. A més, es va comptar amb representació de totes les marques i entitats involucrades en este projecte i que ajuden a fer-ho realitat.