Notícies

Aquest dissabte, nova jornada gratuïta d’exercici físic a l’aire lliure amb el programa d’activitat física i salut

 • 

Aquest dissabte 13 d’abril de 10 a 11 hores del matí tindrà lloc de manera gratuïta la cinquena jornada del Programa Activitat Física i Salut al Jardí del Túria a l’entorn de la font que hi ha als jardins del Palau de la Música. Es tracta d’una activitat gratuïta i apta per a tots els públics i en la qual pot participar tot aquell ciutadà o ciutadana que ho desitgi. L’única cosa que s’ha de fer és acudir al punt de trobada sense necessitat d’inscriure’s prèviament.

La jornada consistirà en exercicis dirigits per un professional qualificat en els quals es pretén activar de manera general tots els grups musculars de forma global, respectant les característiques de tots els assistents. Es treballaran les qualitats físiques bàsiques, com la coordinació, agilitat i ritme, entre altres. I l’objectiu és el d’acostar l’exercici físic als ciutadans com un hàbit de vida saludable i aconseguir que aquests formen part del seu dia a dia.

El programa Activitat Física i Salut està organitzat per la Fundació Esportiva Municipal de València en col·laboració amb la Regidoria d’Esports, Sanitat i Salut del Ajuntament de València i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Aquest projecte es desenvolupa de manera habitual en les instal·lacions esportives municipals en coordinació amb els Centres de Salut d’Atenció Primària de la ciutat de València i una vegada al mes es realitza aquesta jornada totalment oberta a l’aire lliure.

A través del Programa d’Activitat Física i Salut els metges de diferents centres de salut, mitjançant l’anomenada “Recepta d’Activitat Física”, poden prescriure un tractament basat en l’exercici físic dels pacients que és implementat en les instal·lacions esportives municipals per personal qualificat de la Fundació Esportiva Municipal adequant l’activitat al corresponent tractament.

Queden dues jornades més a l’aire lliure abans de l’arribada de la parada estiuenca, a banda de la que es celebra aquest dissabte. Aquestes seran el 18 de maig i el 15 de juny, també a les 10 hores i en el mateix punt de trobada. A hores d’ara s’han celebrat ja quatre jornades que han anat comptant, amb el pas de cada edició, amb major acceptació i assistència.