Notícies

Es posa en marxa una nova temporada dels Jocs Esportius Municipals

 • ,

Finalitzat el procés d’inscripció d’equips i realitzades les reunions tècniques de confecció de calendaris, el pròxim 9 de novembre s’inicien els campionats de bàsquet, handbol, voleibol i futbol sala dels Jocs Esportius Municipals de València de la temporada 2019-20.

Els primers que han iniciat la competició han sigut les federacions d’hoquei i rugbi, que començaren l’activitat el cap de setmana passat. Aquests esports han augmentat els seus equips enguany i malgrat això han pogut iniciar el campionat una mica abans.

Quant als esports individuals que s’organitzen en forma de jornades, també comencen el pròxim 9 de novembre, cas de l’atletisme i el bàdminton, amb sengles jornades al Jardí del Túria (Cross escolar) i en el Pavelló Municipal de Fuensanta (1a jornada de Bàdminton).

La primera Miniolimpiada està prevista per al 30 de novembre i formarà part de les activitats paral·leles de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, juntament amb el Minimarató i altres activitats infantils.

D’altra banda, les competicions d’esgrima, escacs, xec ball i multiaventura s’iniciaran més endavant, a principis del pròxim any, coordinant-se així amb el calendari federatiu i escolar.

Per a enguany s’espera una participació d’aproximadament 11.500 escolars d’edats compreses entre els 6 i els 18 anys.

Quant al nombre d’equips participants s’estima que rondarà els 750 equips en les 11 modalitats esportives que s’ofereixen.

El nombre d’entitats participants, entre col·legis i clubs arriben a la xifra de 483, dels quals un 20% (95) pertanyen a l’àrea metropolitana de València.

La participació d’entitats de fora de la ciutat permet a altres municipis delegar en la ciutat l’organització d’aquesta competició esportiva intermunicipal, ja que, en el seu entorn no aconsegueixen el nombre suficient d’equips per a poder organitzar-se en format de lligues.