Notícies

En marxa amb el meu pediatre per un estil de vida saludable

 • 

Amb l’objectiu de promocionar estils de vida saludables com l’activitat física i la bona alimentació la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València impulsa la iniciativa “Marxant amb el meu Pediatre”


Es tracta d’un innovador programa que ofereix l’Ajuntament de València des de fa 3 cursos i que va ser pioner a Espanya a adoptar la iniciativa internacional “walk with a doc”, però adaptada a les particularitats dels menors diagnosticats amb sobrepés de València.

El programa es desenvolupa una vegada a la setmana en col·laboració amb la Unitat Contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular de l’Hospital General de València. En ell es coordina el treball de tècnics de l’activitat física de la Fundació Esportiva Municipal amb pediatres de la unitat de referència d’obesitat infantil de l’Hospital General i animadors socioculturals aportats per la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports.

L’activitat comença amb la recepció i calfament dels menors i els seus familiars, moment durant el qual s’aporta un consell saludable, a continuació es desenvolupa l’activitat en si, 45 minuts de marxa ràpida, el tipus d’exercici físic més adequat per als xiquets amb sobrepés i obesitat, després dels quals es desenvolupa jocs i estiraments. 

D’aquesta forma es combina l’assessorament en nutrició i consells de vida saludable amb la promoció d’una vida activa des d’una perspectiva lúdica i divertida per als menors i els seus familiars. Un programa que enfoca la salut més enllà dels hospitals buscant incorporar estils de vida saludables com la millor garantia de futur dels nostres menors.