Notes de premsa

Els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València 2016 ja tenen guanyadors

 • , ,

Els guardons s’entregaran en una cerimònia que tindrà lloc el pròxim 29 de setembre en el Complex Esportiu Cultural Petxina.

El jurat dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València ha fallat qui són els/les esportistes, voluntaris/es, clubs, institucions, mitjans de comunicació i empreses que al llarg de 2016 van acumular una major quantitat de mèrits per a ser distingits amb el Premi al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València en les distintes categories. Els premiats rebran els seus guardons el pròxim 29 de setembre en una gala que se celebrarà en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina.

Els jugadors de rugbi Matías Tudela Perret i César Sempere Padilla han sigut guardonats amb el Premi a l’Esportista més Destacat. Ambdós van ser els representants del rugbi valencià en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 i estan immersos en un projecte de captació de massa social i espònsors en el seu club de Rugbi Tatami amb l’objectiu d’atraure la major promoció del rugbi.

En categoria femenina, el jurat considera Lola Riera Zuzuarregui del Spv Complutense de Hockey, com l’Esportista Més Destacada, ja que va marcar el gol que va donar el títol de Lliga Femenina 2016 al seu actual equip, sent important durant tota la temporada i, a més, va participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 guanyant diploma olímpic.

Lola Riera Zuzuarregui del Spv Complutense d'Hoquei, com l'Esportista Més Destacada

Lola Riera Zuzuarregui del Spv Complutense de Hockey, com l’Esportista Més Destacada

L’Esportista amb Diversitat Funcional Més Destacat per al 2016, el jurat ha optat per Kim López González, esportista paralímpic nascut a València i que va ser campió paralímpic en llançament de pes F12 en els Jocs de Rio 2016, doble medalla d’or, en pes F12 i disc F12, en el Campionat d’Europa de Grosseto en 2016 i el Consell Superior d’Esports li va atorgar la Medalla d’Or any 2016 de la Reial Orde al Mèrit Esportiu.

En categoria femenina, l’Esportista amb Diversitat Funcional més destacada ha sigut Leyre Ortí Campos, per haver resultat campiona en diferents proves de competició nacional i campionat europeu universitari.

El Premi al Club o Equip Esportiu Més Destacat en 2016 és per al Club Atletisme València Esports, guanyador de la lliga nacional de Divisió d’Honor per 25é any consecutiu, a més va resultar el club líder del medallero femení en el Campionat d’Espanya absolut.

En la categoria Fet Esportiu o Millor Resultat Internacional el premi és per al València Club de Judo, en aconseguir ser Campiones d’Europa per clubs categoria femenina (Belgrad 2016). A més, van ser campions de la lliga nacional de clubs 2016 en les categories masculina i femenina i van aconseguir representar a Espanya en ambdós categories en el Campionat d’Europa de clubs que es va celebrar al desembre a Belgrad. Per la seua banda, l’equip femení va aconseguir fer història en proclamar-se campió d’Europa de clubs, ja que és la primera vegada que un equip espanyol aconsegueix este campionat.

D’altra banda, Merche Peris Minguet i Ana Carrascosa Zaragoza comparteixen el reconeixement a la Trajectòria Esportiva Més Destacada. Peris, que es retirarà este 2017, ha aconseguit durant els seus 17 anys de carrera una medalla d’or i dos de bronze en campionats d’Europa i una medalla de bronze en el Mundial de Dubai de 2010, entre altres èxits. Carrascosa, per la seua banda, va ser 9 vegades Campiona d’Espanya (cadet, júnior i 4 títols en categoria absoluta), 4 vegades medallista europea, doble medallista Mundial, 2 vegades olímpica i amb 26 medalles internacionals en Grand Slam, Grand Prix i World Cups. A més, va ser número 1 del Rànquing Mundial en el cicle Olímpic (2008-2012).

Respecte a l’àmbit de l‘esport en edat escolar, el Premi a l’Esportista Més Destacat en edat escolar ha sigut per a Carlos Antelm Campos, a qui als 8 anys li van detectar una malformació tumoral en la seua oïda i va perdre el 80% d’audició. Es va recuperar i va continuar entrenant. Durant l’any 2016, amb 9 anys, competeix en la categoria de nivell 1 i es va proclamar Campió d’Espanya a Guadalajara. En 2017, amb 10 anys, competeix en la categoria nivell 5.

En esta última categoria el jurat ha decidit premiar també, en l’àmbit de l’esport escolar amb diversitat funcional, a Enrique José Alhambra Mollar (Natació FESA), nadador valencià que es va proclamar campió d’Espanya per clubs, en joves i en absolut en diverses ocasions durant 2016.

En categoria femenina, el guardó a l’Esportista Més Destacada en edat escolar ha recaigut en Sara Cabrera Casino (Club Patinatge Ciutat del Túria) qui durant l’any 2016 va ser medalla d’Or en 300 metres contrarellotge pista, Plata en 100m contrarellotge pista en el Campionat d’Espanya; i campiona autonòmica en 300 m contrarellotge, 500 m’esprint i 300m contrarellotge.

El Premi a l’Equip o Club Més Destacat en edat escolar ha quedat desert, mentre que el Premi a l’entitat que més ha recolzat l’esport escolar ha anat a parar al Club Esportiu del Col·legi Pius XII per quedar primer en la classificació de ‘Valora el teu Joc Net’ de la Fundació Esportiva Municipal.

En l’àmbit de l’esport popular, Ángel Gallart Defez i Pascual Esteve García  han sigut guardonats amb el Premi a l’Esportista Més Destacat. Ambdós són bussejadors pertanyents al club Activitats Subaquàtiques El Mar de València per la seua col·laboració en la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic, amb la comunicació de troballes i la troballa d’unes restes submergides en la costa de València a unes 7 milles pertanyent a la I Guerra Mundial i un altre històric en la costa del Saler. 

Raquel Landín Cobos, rep el Premi a l’Esportista Més Destacada en acumular una sèrie de títols a nivell nacional individual i per equips en les distintes disciplines que l’atletisme ofereix, els quals continuaran augmentant donada la seua lluita diària per superar-se. És entrenadora en el Centre de Tecnificació Esportiva de la Comunitat Valenciana des de fa 5 anys, on ha aconseguit que els seus joves atletes pugen al màxim en l’àmbit nacional així com la condició de ser internacionals, és també entrenadora a títol individual d’altres grans atletes nacionals i internacionals i molts altres corredors populars, creant i dirigint inclús el seu propi equip de running The Kenyan Urban Way.

El Premi a l’entitat, associació o col·lectiu que més ha recolzat l’esport popular en 2016 recau en el Club Esportiu Podium, organitzador de la Marxa Cicloturista València, per tractar-se d’un esdeveniment popular, dirigit a un gran nombre de persones, per innovar i ser sostenible en el temps i fomentar i promocionar l’esport base, la diversitat familiar i la diversitat funcional.

Ana Carrascosa Zaragoza, Trajectòria Esportiva Més Destacada

Ana Carrascosa Zaragoza, Trajectòria Esportiva Més Destacada

En l‘àmbit del voluntariat, Salvador Cortecero Usó ha sigut guardonat amb el Premi al Voluntari Esportiu Més Destacat. Voluntari que forma part de l’Oficina des de la seua creació, sent el més antic en actiu en estos moments de l’organització. A més, és voluntari en altres organitzacions benèfiques i esportives. Des del seu ingrés en l’Oficina del Voluntariat Esportiu ha participat en més de 150 esdeveniments. Durant l’any 2016 va participar en 29 esdeveniments. Mentre que María Llorente Pedrón ha sigut distingida com a Premi a la Voluntària Esportiva Més Destacada ja que porta set anys com a voluntària en esdeveniments esportius, participant en 115 esdeveniments esportius de l’Oficina del Voluntariat de la Ciutat de València. L’any 2016 va participar en 24 esdeveniments.

El Servici d’Educació Física de la Universitat de València ha sigut distingit amb el Premi a l’entitat, Associació o Col·lectiu que més ha recolzat el moviment del Voluntariat Esportiu ja que és un estret col·laborador de l’Oficina del Voluntariat Esportiu de la ciutat de València des de la seua creació. Totes les accions formatives de l’Oficina es canalitzen a través d’este servici mitjançant crèdits oficials.

El Premi al Mitjà de Difusió que més i millor ha recolzat i difós la realitat esportiva de la ciutat, el jurat ha estimat deixar-ho desert, mentre que el Premi al millor article o reportatge periodístic ho compartiran el València CF i Visibilitas. El club de Mestalla ha sigut distingit pel seu documental que s’emmarca dins del projecte educatiu de l’acadèmia del València CF la finalitat de la qual és el desenrotllament integral dels joves futbolistes. L’objectiu és ressaltar la importància dels aspectes del desenrotllament personal (estudis acadèmics, paper de professors, tutors, entrenadors, pares, etc.). El portal Visibilitas, per la seua banda, ha sigut premiat per un reportatge pertanyent a jugadores dels clubs de futbol de la ciutat de València com el València CF femení i el Llevant UD femení en el marc d’un serial de treballs vinculats a la visibilitat de l’esport femení.

El Premi per a l’entitat No Esportiva que més decididament ha recolzat l’esport de la ciutat s’ha atorgat a Caixa Popular, pel seu suport des de fa anys a la pilota valenciana, el seu patrocini de la carrera popular “Volta a Peu” i la seua col·laboració en el programa “Joc Net” de la FDM.

El jurat ha decidit atorgar a Llevant UD Femení i Club Handbol Canyamelar València el Premi a l’entitat Esportiva que més haja promogut la Igualtat de Gènere en la pràctica de l’Activitat Física i l’Esport en la Ciutat. El club granota va ser el primer a obrir el seu estadi Ciutat de València per a la disputa d’un partit de Divisió d’Honor femenina, mentre que el club d’handbol té equips en totes les categories existents, treballant únicament amb xiques des de la categoria més baixa, i on el seu primer equip és el representant de la ciutat de València en la Divisió d’Honor femenina d’handbol.

Finalment, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València és per a José Luis López Sánchez, actual propietari del trinquet Pelayo, empresari valencià, expresident del Llevant UD, i amb una especial sensibilitat pel món de la pilota, creador i promotor de la pilota al carrer en les Falles i des de la seua vocació com a empresari és capaç de donar a conéixer València a través de la internacionalització de la pilota, sent president de l’organisme internacional del joc de pilota.

El jurat dels premis en esta edició ha estat format per D. Hilario Llavador Cisternes com a secretari i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau Melià, com a presidenta. Vocals del jurat són el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moyà, els periodistes David Torres, a proposta de l’Associació de Periodistes Esportius de València i Pedro Valero, per part de la Unió de Periodistes; el president del Club Antares de gimnàstica, Javier Gomis, i l’exatleta José Antonio Redolat.