Notes de premsa

Els Jocs Esportius Municipals de València es preparen per començar una nova temporada

 • , , ,

El programa esportiu que forma a 11.400 menors en els valors de la igualtat, l’educació i el joc net.

Dilluns que ve 8 d’octubre conclou el termini d’inscripció per a la temporada 2018/19 dels Jocs Esportius Municipals, la competició dirigida a escolars organitzada per la Fundació Esportiva Municipal, que començaran a celebrar-se el 27 d’octubre.

El curs passat, més d’11.400 menors van participar al programa i entre les disciplines ofertes es troben: bàsquet, handbol, hoquei, futbol sala, voleibol i rugbi, que es proposen en format lliga i escacs, xecBall, bàdminton, esgrima, atletisme, multiesport,Miniolimpiada, Multiaventura i Educa SportValència en format jornades.

En aquesta ocasió el programa va dirigit a tots els menors nascuts entre l’any 2000 i 2012. Des de l’última edició, la participació és mixta en totes les categories i disciplines, sempre que els i les participants tinguen l’edat corresponent. Excepcionalment, per raons de promoció i oportunitat esportiva podran establir-se categories femenines, en juvenils i cadets, reflectint-se aquesta normativa a les bases de competició pròpies d’aquest esport.

Els Jocs Esportius Municipals de València es preparen per començar una nova temporada

Els Jocs Esportius Municipals de València es preparen per començar una nova temporada

A més, i amb l’objectiu de fomentar la participació i el joc net, en les categories benjamí/aleví no hi ha classificacions, els partits, trobades o jornades seran sempre de caràcter amistós i educatiu. Excepcionalment, en la categoria aleví, alguns esports organitzaran classificacions, reflectint-se aquesta normativa a les bases de competició pròpies d’aquest esport. També cal destacar que, pensant en la correcta evolució i creixement del menor, la categoria prebenjamí solament podrà participar en la modalitat de multiesport. Aquesta modalitat s’organitzarà sistemàticament de jornades i tampoc té classificacions.

L’educació i la formació són dues dels principals valors d’aquest programa, per este motiu la FDM va engegar fa ja diverses temporades “Valor el Joc Net”. Aquesta iniciativa, que valora el comportament o conducta esportiva (joc net) dels diferents agents que interactuen en l’acte esportiu, és possible gràcies a la col·laboració dels educadors, entrenadors i àrbitres, els qui actuen com a observadors qualificats de la competició i realitzen les seues valoracions en funció de l’experiència viscuda en les trobades i jornades esportives. Estes valoracions es realitzen a través d’Internet i es registren en una base de dades de la FDM.

Dilluns que ve 8 d'octubre conclou el termini d'inscripció per a la temporada 2018/19 dels Jocs Esportius Municipals

Dilluns que ve 8 d’octubre conclou el termini d’inscripció per a la temporada 2018/19 dels Jocs Esportius Municipals

Per participar en els Jocs Esportius és necessari inscriure’s a través d’un centre  educatiu, club esportiu o qualsevol entitat pública o privada legalment constituïda la seu social de la qual es trobe a la Comunitat Valenciana i per via telemàtica en la següent adreça: juegos.deportevalencia.com

Per a més informació: www.fdmvalencia.es/deporte-escolar