Notes de premsa

El XXIII Torneig Internacional Rugbi Platja Tauró arriba a les platges de València

 • 

El XXIII Torneig Internacional Rugbi Platja Tauró s’ha presentat aquest matí en la Marina de València per a donar a conèixer les característiques d’aquest campionat que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de juny a la platja Las Arenas.

El torneig que reunirà 1.300 jugadors i jugadores de tota Espanya és tota una referència del calendari esportiu estival i un exemple en igualtat i respecte als valors de l’esport. La distribució de les jornades està preparada perquè el divendres participen els veterans i adaptats; el dissabte competeixen les escoles, sèniors femení i masculí; el diumenge les escoles i veterans.

La presentació ha comptat amb les intervencions de Daniel Ferriols, veterà de l’equip Tatami Rugbi Club; Isabel García, Diputada d’Esports de la Diputació de València;  Eva Martínez, Directora del Torneig Tauró; Isabel Dubón, representant de Pernils Albarracín i Maite Girau; Concejala de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València.

Durant l’acte, s’han ressaltat aspectes com el gran increment de participants aquest any. D’altra banda, la importància de ser un dels catorze esdeveniments esportius que tindran lloc aquest estiu a les platges del terme municipal de València i finalment, l’emotivitat del torneig a l’ésser un homenatge al jugador de rugbi Pepe Rubio.

La Regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha sigut l’encarregada de tancar aquesta presentació en la qual ha volgut destacar entre altres coses la importància de la participació femenina. “S’ha canviat la dinàmica dels clubs, organitzacions i federacions. Hem treballat en aquesta bona sintonia i cada vegada hi ha més dones en més disciplines esportives gràcies a aquestes sinergies que hem pogut generar” ha explicat Girau.

A més, per a aquest any, compta amb la novetat que es realitzarà un partit d’exhibició rugbi inclusiu, es realitzarà un partit de dones veteranes i hi ha una major participació d’escoles de xiquets. En paraules de Maite Girau: “Cada vegada hi ha més xiquets i xiquetes que participen millorant l’esport base i és important llançar el missatge que les dones poden realitzar l’esport que desitgen” ha conclòs.