Notes de premsa

L’esport valencià s’uneix contra la violència de gènere amb la III Marxa contra el Maltractament

 • , , ,

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha presentat en la Fundació Esportiva Municipal la tercera edició de la Marxa contra el Maltractament acompanyada de representants de les dues entitats solidàries d’enguany, Alanna i AVAF, així com dels patrocinadors El Corte Inglés i Divina Pastora.

L’edició d’enguany tindrà lloc el pròxim 11 de novembre i té com a objectiu, des de l’àmbit de l’esport, involucrar a tota la societat en la conscienciació i sensibilització contra la violència de gènere. Per a donar-li visibilitat a aquesta problemàtica, fa tres anys es va decidir posar en marxa aquest esdeveniment, de caràcter no competitiu, i que reuneix a milers de persones en els carrers de la ciutat.

“Quan fa tres anys vam crear aquesta marxa ho vam fer des de la perspectiva de la necessària col·laboració en la lluita contra una xacra que, entre tots, hem d’extirpar. Avui, tres anys després i consolidat aquest esdeveniment esportiu volem aconseguir la màxima complicitat de tots i totes les ciutadanes en la lluita contra la violència de gènere i ho fem utilitzant l’esport com a vehicle de vertebració”, ha declarat Maite Girau, Regidora de Sanitat, Salut i Esport de l’Ajuntament de València.

L'esport valencià s'uneix contra la violència de gènere amb la III Marxa contra el Maltractament

L’esport valencià s’uneix contra la violència de gènere amb la III Marxa contra el Maltractament

La ‘III Marxa contra el Maltractament’ eixirà a les 10:00 hores des del Passeig de l’Albereda travessant el Pont de les Flors i realitzarà un recorregut de 5,5 quilòmetres que travessarà tota la ronda interior pel carrer Colón, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueries i el Pont del Reial per a tornar al punt d’eixida, l’Albereda.

Les inscripcions es poden realitzar des d’avui mateix en les plantes d’Esport dels centres d’El Corte Inglés a València de Pintor Sorolla, Avinguda de França i Nuevo Centro. Cada inscripció té un preu de 2 euros i la recaptació íntegra anirà destinada a l’Associació Alanna, una associació que treballa contra l’exclusió social i a favor de la integració i la igualtat de les dones, i a AVAF, una entitat que treballa desenvolupant programes d’actuació preventiva amb menors en situació de risc d’exclusió social.

La Marxa està organitzada per la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València i compta amb la col·laboració de Divina Pastora Seguros, El Corte Inglés, Coca-cola i Obra Social La Caixa. Al final de la Marxa estan previstes diverses activitats complementàries i d’animació com a classes col·lectives de fitness llatí, exhibicions de diferents disciplines esportives i tallers realitzats per algunes de les associacions que treballen amb el col·lectiu de dones maltractades.