Notes de premsa

Bucarest: “Esport i activitat física com a eina per a combatre l’addicció infantil”

 • , ,

La Fundació Esportiva Municipal de València, com a entitat col·laboradora del projecte “Esport i activitat física com a eina per a combatre l’addicció infantil a la tecnologia” (“Sport and Physical Activity against Children’s Technology Addiction”), enquadrat dins del programa Erasmus + i cofinançat per la Unió Europea, va participar en l’esdeveniment multiplicador dut a terme a Bucarest els dies 8 i 9 de febrer de 2019.

Aquest projecte, que va començar al gener de 2018 i conclourà el 30 de juny de 2019, s’està duent a terme per part d’un consorci format per diverses entitats internacionals: Fundació Esportiva Municipal de València (Espanya), Institut Nacional per a la Investigació Esportiva (Romania), Associació de la Joventut i clubs Esportius de Antalya (Turquia) i Federació d’Esport per a Tots (Turquia).

Bucarest: “Esport i activitat física com a eina per a combatre l'addicció infantil”

Bucarest: “Esport i activitat física com a eina per a combatre l’addicció infantil”

L’objectiu principal del projecte és crear un marc de col·laboració i treball comú entre les diferents institucions i països que formen part del consorci, a fi de desenvolupar nous mètodes i eines que augmenten els índexs de participació esportiva, en igualtat de condicions d’accés, i que permeten modificar l’estil de vida sedentari de la nostra joventut. Cal tindre en compte que en els últims anys l’esport i l’activitat física han sigut reemplaçats per nous models d’entreteniment com la televisió, internet, videojocs, telèfons intel·ligents i tota una sèrie de noves pràctiques que han canviat els hàbits preexistents cap a nous models basats en un estil de vida sedentari.

A fi de difondre els resultats obtinguts fins al moment es va planificar la celebració d’un esdeveniment multiplicador a la ciutat romanesa de Bucarest els dies 8 i 9 de febrer, sent els amfitrions del mateix els representants de l’Institut Nacional per a la Investigació Esportiva (Institutul National de Cercetare pentru Sport). En aquestes jornades es van enunciar diverses ponències per part d’experts internacionals de l’àmbit de l’esport i la psicologia que van aportar valuosos matisos al treball desenvolupat fins al moment.

Així mateix, es van aprofitar les jornades perquè els membres del consorci es reuniren, feren una anàlisi del treball realitzat fins al moment i establiren les directrius dels pròxims passos a donar en aquesta recta final del projecte.

Tota la informació sobre el projecte i les jornades de Bucarest pot trobar-se en la web oficial d’aquest: http://sportchildren.net/