Notícies

Arranquen els actes del XXIX Dia de la Pilota Valenciana

 • 

Enguany, els actes tradicionals del Dia de la Pilota Valenciana se celebraran del 16 al 23 de setembre. Al llarg de la setmana, es disputaran les Supercopas, s’entregaran els Premis Anuals de la Federació de la Pilota Valenciana i s’organitzaran tallers del nostre esport autòcton.

A diferència d’edicions anteriors, enguany l’acte d’inauguració del XXIX Dia de la Pilota Valenciana no tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament per raons de prevenció i seguretat.

El Dia de la Pilota Valenciana, ja en format de setmana cultural des de fa uns anys, s’ha reinventat en aquesta edició per a adaptar-se en seguretat a les circumstàncies extraordinàries d’enguany. Així, l’acte inaugural se solemnitzarà a la Sala de Premsa de la FDM en el Complex Esportiu i Cultural de la Petxina aquest dimarts, dia 15 de setembre, a partir de les 11.30 hores. La regidora d’Esports de l’Ajuntament, Pilar Bernabé, serà l’encarregada d’obrir l’acte.

La Petxina també acollirà el dimecres, dia 16 de setembre a partir de les 19.30 hores, el lliurament dels Premis Anuals de la Federació de la Pilota Valenciana. Les guanyadores i guanyadors ja s’han anunciat públicament en la web de la Federació de la Pilota Valenciana.

El dijous 17 al carrer de la pilota de Borbotó serà el primer acte esportiu amb les Supercopes de raspall, femenina i masculina. La primera enfrontarà Bicorp i Beniparrell i a la categoria masculina serà Xeraco A i Castellonense A. Les dos a partir de les 18h. Divendres al trinquet de Pelayo serà el torn de les Supercopes d’escala i corda.

Dissabte hi haurà doble acte, al matí a l’Alqueria del Bàsquet amb el lliurament dels premis dels JECV 2019-20 i a la vesprada la Supercopa de ratlles a perxa. Diumenge matí, també a Borbotó serà el torn de les Supercopes de galotxa.

Dilluns i dimarts 21 i 22 es realitzaran dos tallers, per a primària i secundària respectivament, per als alumnes de les escoles municipals de València. Finalment el 23 de matí al trinquet de Pelayo serà la final del Campionat Autonòmic de  Raspall Adaptat.