Agenda esdeveniments

XXIV Ciclocross Ciutat de València

Tot el dia 12 desembre 2021

Les i els millors del ciclocròs tenen una cita el diumenge 12 de desembre a València en l’edició XXIV del Ciclocross Ciutat de València, prova que, un any més, tornarà a reunir a ciclistes nacionals i internacionals a l’entorn de la desembocadura del riu Túria, a Natzaret.

La prova es realitzarà en les categories Cadet, Júnior, Sub-23, Elit i Màster, tant femenines com masculines. Igualment, també podran participar les escoles de ciclisme.

D’altra banda, com sol ser habitual, a l’esdeveniment acudiran esportistes vinguts de diversos punts d’Espanya, i fins i tot d’altres països, atés que el Ciclocross Internacional Ciutat de València és puntuable per al rànquing de la Unió Ciclista Internacional (UCI) i la Real Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC).

La competició s’organitza en jornada de matí i vesprada per a evitar aglomeracions i garantir la seguretat de totes les persones participants. Començarà a les 9 del matí, amb les categories Cadet, i finalitzarà a les 17 hores, després de l’arribada dels participants Màster.

El recorregut, com en les dos anteriors edicions, torna a discórrer pel llit del riu Túria, a l’altura del barri de Natzaret. Este espai s’ha convertit en el millor escenari possible per a una prova d’estes característiques, que dona lloc a un dels millors circuits de ciclocròs dins d’un entorn urbà.

En total, el traçat presenta una distància de 3.100 metres, de perfil pla. A més, com és característic en els circuits de ciclocròs, comptarà amb obstacles artificials –una passarel·la, una cubeta d’arena i un tram llaurat– i una secció de planxes.

El Ciclocross Ciutat de València va començar a realitzar-se en 1983 a iniciativa de la Penya Ciclista Campanar –que continua organitzant l’esdeveniment, juntament amb la Fundació Esportiva Municipal– i, amb el pas dels anys, ha aconseguit convertir-se en una de les proves més consolidades del circuit nacional.

Així, la competició compta amb un enorme prestigi a nivell nacional i reuneix cada any a les els millores especialistes. De fet, este torneig oferix a la ciutat, a més d’un esdeveniment de caràcter internacional, un impacte directe la seua economia, ja que més del 58% dels participants arriben des de fora de la Comunitat Valenciana.

El recorregut, com en les dos anteriors edicions, torna a discórrer pel llit del riu Túria, a l’altura del barri de Natzaret. Accés Carrer Suiza (Natzaret)

diumenge 12 desembre 2021
Tot el dia

0


Entidad organizadora
Penya Ciclista Campanar juntament amb la Fundació Esportiva Municipal
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Esdeveniments Participatius Ciclocross