Agenda esdeveniments

València 1475, Cuna del Ajedrez

Tot el dia del 13 de maig 2022
al 14 de maig 2022

El diumenge 15 de maig es commemora la publicació del llibre “Llibre dels Jochs Partits del Scachs en nom de 100” escrit per Francesch Vicent en 1475 i que és considerat el primer manual de regles dels escacs moderns. 

Amb motiu d’aquesta celebració la millor jugadora d’escacs de tots els temps, l’hongaresa Judit Polgár, estarà a València els dies 13 i 14 de maig.

El divendres dia 13 a partir de les 19:00 h, Polgár atendrà els aficionats i aficionades en el Complex Esportiu-Cultural Petxina on inaugurarà la nova zona tematizada de la Sala dels Escacs, decorada per a l’ocasió en panells del còmic “Francesch Vicent”.

A continuació l’ajedrezista s’unirà a una taula redona sobre el passat i el futur dels escacs on participaran Leonxto García, presentador i periodista que va ser comissari de l’exposició d’escacs que el govern espanyol va realitzar a Dubai; Miguel Illescas, huit vegades campió d’Espanya i editor de de la revista Peón; José A. Garzón, periodista, autor i investigador en el camp de la història dels escacs. La taula estarà moderada per Luis Barona, director tècnic de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana.

El dissabte al matí, a partir de les 11.00 h Polgár realitzarà una gran partida simultània en la Plaça del Mercat mentre de manera paral·lela es disputa el Torneig Aleví Sub-12.  

Loading Map....
Complex Esportiu Cultural Petxina
Paseo de la Petxina, 42 Valencia Valencia 46008

del13 de maig 2022
al14 de maig 2022
Tot el dia

0

Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Ajedrez