Agenda esdeveniments

IV Torneig d’Escacs per la Igualtat

11:00 -14:30 03 October 2021

El 3 d’octubre, el Complex Esportiu Cultural La Petxina acollirà l’IV Torneig d’Escacs per la Igualtat, organitzat per la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la GVA, la Fundació Esportiva Municipal i l’Ajuntament de València.

L’espectacularitat del torneig vindrà marcada per tractar-se de un torneig d’escacs “relámpago” per equips (sistema suís) mixtos de dos taulers, amb un ritme de joc de 7 minuts amb increment de 3 segons per jugada.

El Torneig es disputarà en Sala tematitzadaValència, Origen del Ajedrez Moderno, 1475” situada en el Complex Esportiu Cultural La Petxina. Aquesta sala és un homenatge a la contribució de la ciutat de València al joc dels escacs, ja que va ser en aquesta ciutat on es documenta per primera vegada, en el poema Scachs d’amor, la introducció de la dama en el joc dels escacs l’any 1475.

Els escacs són considerats un esport-ciència perquè, a més de requerir destresa mental, es fonamenta en una estratègia i una tàctica. Sens dubte, és l’esport perfecte per a veure a una dona competint d’igual a igual contra homes, tal com ha fet “Gambito de dama”, el nom d’una famosa obertura d’escacs, que també dona títol a una minisèrie de Netflix l’èxit de la qual ha ajudat a recuperar la popularitat d’aquest joc. La ficció ens fa creure que el masclisme marcarà la carrera de la protagonista, Beth Harmon, però ella s’obri pas. Imposa el seu talent sobre el tauler i demostra que el gènere és això de menys.

Més de 1.000€ en premis.

Loading Map....
Complex Esportiu Cultural Petxina
Paseo de la Petxina, 42 Valencia Valencia 46008

Sunday 03 October 2021
11:00 -14:30

0


Entidad organizadora
Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la GVA, la Fundació Esportiva Municipal i l’Ajuntament de València
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Ajedrez