Agenda esdeveniments

I Copa d’España Barco Dragón 12 DB 200 MTS

08:30 -13:00 18 setembre 2021

València acollirà dissabte que ve 18 de setembre, en La Marina de València, la Copa España Dragon Boat. Més de 300 palistes arribaran de tot el país per a enfrontar-se en aquesta modalitat de piragüisme.

La competició tindrà lloc durant tot el matí del dissabte 18 de setembre, en el canal front de l’edifici Veles e Vents. Quatre carrers en el canal seran l’escenari de les competicions que s’aniran realitzant segons diferents categories: Júnior Open, BCS (supervivents de càncer), Veterana Femenina, Sènior Femenina, Veterà Mixt, Sènior Mixt, veterà Open, Sènior Open i Paradragón. La primera eixida tindrà lloc aproximadament a les 8.30 hores.

El Dragon Boat és una carrera d’embarcacions en les que participen o 12 ó 24 palistes i en les quals quasi totes remen cap a la meta. Quasi totes perquè hi ha una persona, el timoner, que orienta l’embarcació des de la part de darrere, i una altra persona que anima i dirigeix les palades des de la part davantera, imposant el ritme amb colps de tambor. Un esport nascut a la Xina fa, segons diverses fonts, fa més de 2.000 anys, i que van començar a practicar els pescadors el dia cinqué del cinqué mes xinés, com un oferiment al drac, símbol de l’aigua. S’ha anat modernitzant en els seus materials, encara que es manté el tradicional tambor i també el cap de drac que decora les embarcacions. Les distàncies són 200, 500, 1.000 i 2.000 metres.

Les carreres es divideixen per categories d’edats (de 18 a 65 anys), i també per sexes, però és un esport inclusiu, perquè hi ha una modalitat mixta de molta importància en la que ha d’haver-hi un mínim de 8 dones en la mateixa embarcació. Per descomptat, també hi ha vaixells només femenins com és el cas de Dragon Boat Marina València BCS-ACS integrat per dones que han superat el càncer de mama i que pretenen cridar l’atenció des de València sobre la malaltia i animar a altres pacients a fer aquest esport col·lectiu, competitiu i divertit.

Més informació de l'esdeveniment

 https://dragonboatmarinavalencia.es/

La Marina de València. Làmina d'aigua enfront del Veles e Vents

dissabte 18 setembre 2021
08:30 -13:00

0


Entidad organizadora
Marina València Sailing Club, Dragon Boat Marina València BCS-ACS
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Remo