Agenda esdeveniments

Corregudes de Joies de Pinedo 2019

19:00 -21:00 del 12 d’agost 2019
al 14 d’agost 2019

Si no saps què fer a València durant el mes d’agost, et recomanem que dones una ullada a les festes de les pedanies de la ciutat. Durant aquest mes, la província de València s’engalana dia rere dia amb centenars de municipis que celebren les seues festes patronals.

I entre elles, dins de Pinedo, podràs trobar un espectacle que combina esport i història valenciana: les tradicionals Corregudes de Joies que se celebren durant tres dies d’agost en la valenciana platja de Pinedo. Una tradició amb més de 140 anys d’història.

Per a aquest 2019 se celebraran els dies 12, 13 i 14 d’agost a partir de les 19:00h.

Les Corregudes de Joies estan organitzades per l’Alcaldia Pedània de Pinedo i la Fundació Esportiva Municipal. Es tracta d’un esdeveniment en el qual genets i amazones competeixen en carreres de 700 m. sobre l’arena de la platja, a lloms dels seus cavalls, sense cadira de muntar.

Es tracta d’una competició que van iniciar els antics homes de l’horta valenciana competint per la preuada joia lligada al coll; un mocador    de seda de diferent color sobre una corona de llorer que antigament es regalava a la dona estimada en finalitzar la carrera. Hui dia, el premi continua sent el mateix, però els genets competeixen també amb les amazones i els cavalls de cultiu són ara ràpids exemplars.

El lloc de la competició serà la platja de Pinedo, concretament la zona anomenada La Creu de la Conca que es vestirà, un any més, d’història i tradició amb la posta del sol.

El lloc de la competició serà la Platja de Pinedo, concretament la zona anomenada La Creu de la Conca.

del12 d’agost 2019
al14 d’agost 2019
19:00 -21:00

0

Entidad organizadora
Alcaldia Pedània de Pinedo
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Esports Tradicionals Hípica