Agenda esdeveniments

Corregudes de Joies de Pinedo 2018

19:00 -21:00 del 30 juliol 2018
al 01 agost 2018

Si no saps què fer a València durant el mes d’agost, et recomanem que dones una ullada a les festes de les pedanies de la ciutat. Durant este mes, la província de València es guarnix dia rere dia amb centenars de municipis que celebren les seues festes patronals.

I entre elles, dins de Pinedo, podràs trobar un espectacle que combina esport i història valenciana: les tradicionals “Corregudes de Joies” que se celebren durant tres dies d’agost en la valenciana platja de Pinedo. Una tradició amb més de 140 anys d’història.

Per a este 2018 se celebraràn del 30 de juliol a l’1 d’agost a partir de les 19:00 hores.

Les Corregudes de Joies” estan organitzades per l’Alcaldia Pedània de Pinedo i la Fundació Esportiva Municipal. Es tracta d’un esdeveniment en què genets i amazones competixen en carreres de 700 m. sobre l’arena de la platja, a lloms dels seus cavalls, sense sella de montar.

Es tracta d’una competició que van iniciar els antics hòmens de l’horta valenciana competint per la preada “joia” lligada al coll; un mocador de seda de distint color sobre una corona de llorer que antigament es regalava a la dona amada al finalitzar la carrera. Hui en dia, el premi continua sent el mateix, però els genets competixen també amb les amazones i els cavalls de cultiu són ara ràpids exemplars.

El lloc de la competició serà la platja de Pinedo, concretament la zona anomenada “La Creu de la Conca” que es vestirà, un any més, d’història i tradició amb la posta del sol.

El lloc de la competició serà la platja de Pinedo, concretament la zona anomenada “La Creu de la Conca”

del30 juliol 2018
al01 agost 2018
19:00 -21:00

0

Entidad organizadora
Alcaldia Pedània de Pinedo
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Edat escolar Esports Tradicionals Hípica