Agenda esdeveniments

Corregudes de Joies de Pinedo 2017

19:00 -21:00 del 01 agost 2017
al 03 agost 2017

Si no saps què fer a València al llarg del mes d’agost, et recomanem que faces un ullada a les festes dels pobles de València a l’estiu. Durant este mes, la província de València es guarnix dia darrere de dia amb centenars de municipis que celebren les seues festes patronals.

I entre elles, dins de la ”Festa Grossa” de Pinedo, podràs trobar un espectacle que combina esport i història valenciana. Les tradicionals “Corregudes de Joies” que se celebren durant tres dies d’agost en la valenciana platja de Pinedo. Una tradició amb més de 140 anys d’història.

Per a este 2017 se celebrarà de l’1 al 3 d’agost a partir de les 19:00 hores.

Les Corregudes de Joies” estan organitzades per l’ Associació Corregudes de Joies i Sant Antoni Abad de Pinedo i la Fundació Esportiva Municipal. Es tracta d’un esdeveniment en què genets i amazones competixen en carreres de 700 m. sobre l’arena de la platja, a lloms dels seus cavalls, sense sella de muntar.

Es tracta d’una competició que van iniciar els antics homes de l’horta valenciana competint per la preada ”joia” lligada al coll: un mocador de seda de diferent color sobre una corona de llorer que antigament es regalava a la dona amada en acabar la carrera. Hui en dia, el premi continua sent el mateix, però els genets competixen també amb les amazones i els cavalls de cultiu són ara ràpids exemplars.

El lloc de la competició serà la platja de Pinedo, concretament la zona anomenada “La Creu de la Conca” que es vestirà, un any més, d’història i tradició amb la caiguda del sol.

El lloc de la competició serà la platja de Pinedo, concretament la zona anomenada “La Creu de la Conca”.

del01 agost 2017
al03 agost 2017
19:00 -21:00

0

Entidad organizadora
Alcaldia Pedanea de Pinedo
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Esports Tradicionals Hípica