Agenda esdeveniments

Clàssica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi València

16:40 -17:00 23 de gener 2022

El ciclisme mundial es posa en marxa amb la Clàssica Comunitat Valenciana 1969.

Amb la pràctica totalitat de l’escamot internacional immers en les seues concentracions de pretemporada en la Comunitat Valenciana, la temporada ciclista internacional arrancarà aquest diumenge 23 de gener, precisament, amb una carrera a la regió: la Clàssica Comunitat Valenciana-1969, cita hereva del desaparegut Trofeu Luis Puig que fins a 2005 es va disputar entre Benidorm i València alternant el sentit de la marxa cada any.

La nova versió de la carrera, enquadrada en l’Europe Tour i de categoria 1.2, arriba en 2022 a la seua segona edició unint La Nucia, a la comarca de la Marina Baixa, amb la capital del Túria, ciutat a la qual fa dotze mesos no es va poder arribar després que a última hora la pandèmia obligara a reduir el recorregut fins a situar la meta a Tavernes de la Valldigna, on es va imposar el francés del TotalEnergies Lorrenzo Manzin.

En aquesta ocasió, la prova es disputarà sobre 175 quilòmetres amb un perfil ideal per a gaudir de l’espectacle dels esprintadors en la més que presumible arribada massiva a València. Les majors dificultats es concentraran en la primera meitat de la jornada ja que, després de partir des de La Nucia, l’escamot enfilarà la pujada al Coll de Rates, port de segona categoria, per a tornar al nivell de la mar i afrontar, en el quilòmetre 91, el segon i últim alt puntuable, el de Barx, de tercera categoria.

La carrera valenciana comptarà amb la presència d’un total de 15 equips. D’ells, huit (Arkéa-Samsic, Kern Pharma, Euskaltel-Euskadi, TotalEnergies, Caixa Rural-RGA, Burgos-BH, Eolo-Kometa i Bardiani-CSF-Faizané) estan enquadrats en la categoria UCI ProTeam, la segona del ciclisme mundial, i els altres set (Electro Hiper Europa, Israel Cycling Academy, Saint Piran, Java-Kiwi Atlántico, Manuela Fundación, WiV Sungold i Vi Sko), pertanyents a l‘escamot Continental.

Més informació de l'esdeveniment

 https://voltalamarina.com/

Arribada aproximadament a les 16:40h. adreça Avinguda Francia nº 39

diumenge 23 de gener 2022
16:40 -17:00

0


Entidad organizadora
Club Ciclista La Marina
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Ciclisme