Agenda esdeveniments

75 edició de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell + VCV Féminas

Tot el dia del 31 de gener 2024
al 04 de febrer 2024

La 75a edició de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell culminarà l’etapa final en el Port de València el diumenge dia 4 de febrer, amb una gran festa del ciclisme, després de passar per les tres províncies de la Comunitat els dies previs. Després de les quatre etapes disputades, eixint des de Benicassim i passant per Castelló, Canals o Alacant, entre altres poblacions, l’escamot arribarà a l’última i cinquena etapa de la Comunitat Valenciana 2024 amb eixida des de Bétera per a arribar a la meta situada en el Port de València.

En esta última etapa amb eixida des de Bétera, els i les ciclistes recorreran els carrers de la localitat passant pels municipis de Serra, Torres Torres, Estivella, Nàquera, Moncada, Albalat dels Sorells, Meliana, Alboraia per a finalment, endinsar-se a la ciutat i arribar fins al Port de València.

La VCV – Volta a la Comunitat Valenciana és una competició ciclista per etapes que es disputa des de 1929, sent així la prova esportiva més antiga de quantes se celebren la Comunitat Valenciana i la tercera a nivell ciclista a Espanya. Al llarg de la seua història, la carrera ha patit diferents interrupcions per motius econòmics o polítics; i este 2024 celebra la seua 75 edició amb cinc etapes al llarg de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, consolidant-se com una de les proves ciclistes de referència a Espanya i Europa, comptant cada any amb els millors equips i ciclistes de l’escamot internacional.

La Volta a la Comunitat Valenciana va ascendir en 2020 a la categoria 2.pro del calendari de la Unió Ciclista Internacional i, aspirant a pujar un escaló més i poder celebrar fins a sis etapes, dues per cada província de la Comunitat Valenciana.

VCV Féminas

També el diumenge se celebra la VCV Féminas, competició ciclista que es disputa de manera paral·lela a l’última etapa de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell. Se celebra des de 2019 i, va ser una prova pionera en el marc de la igualtat en l’esport pel fet que va ser la primera prova professional a Espanya a equiparar el recorregut i els premis econòmics respecte a la seua versió masculina.

Primeres figures de l’escamot internacional han participat en la VCV Dones des de la seua primera edició, posant a València com a ciutat de referència en l’aposta i difusió del ciclisme femení. I és que la prova es retransmet per directe en televisió a més de 200 països al voltant del planeta.

Més informació de l'esdeveniment

 https://vueltacv.com/

Meta de l'última etapa (4 de febrer) a l'altura de l'Edifici del Rellotge

del31 de gener 2024
al04 de febrer 2024
Tot el dia

0


Entidad organizadora
Club Ciclista Demarrage Valencia
Categories de l'esdeveniment
Esdeveniments Altres esdeveniments Ciclisme