Notes de premsa

València inaugura la plaça de la Marató

 • , ,

La Marató València Trinidad Alfonso EDP i l’Ajuntament de València han presentat hui als ciutadans la Plaça de la Marató, la plaça que la ciutat ha dedicat a la millor marató d’Espanya, i que és el lloc exacte de l’eixida de la prova, entre l’avinguda Institut Obrer i el Pont de Monteolivete.

A l’acte han acudit l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la SD Correcaminos, Paco Borao, que s’ha mostrat feliç perquè aquest reconeixement haja arribat “precisament en el 40 aniversari de la creació de Correcaminos i uns pocs mesos abans de celebrar els 40 anys de la Marató València. Per això és just que recordem a totes les persones que van mantindre aquesta marató en els moments més complicats i durs”.

La Plaça de la Marató és el lloc exacte on cada any pren l’eixida la Marató València, fet que ha destacat, afegint que “ni tan sols Atenes, el bressol de la Marató, on viatge sovint pel meu càrrec de president de la AIMS, té una plaça dedicada a aquesta mítica distància”.

“Ací arrancarà el somni de 25 000 corredors el pròxim 1 de desembre, així com el somni d’una carrera i d’una ciutat, que vol continuar creixent i aconseguir eixa Etiqueta Platí de la IAAF que ens distingirà encara més com a ciutat i com a gran marató”, ha recordat Borao.

Per la seua part, Joan Ribó ha assegurat que per a ell “és un enorme plaer estar en la inauguració de la Plaça de la Marató que premia l’esforç de Correcaminos” i ha ressaltat que “la ciutat pot presumir de ser seu de la marató més important d’Espanya”, un esdeveniment que “fomenta el gaudi dels carrers de València i que juntament amb les Falles suposen una gran visibilitat i impacte econòmic a nivell turístic per a la ciutat”.