Notícies

València es prepara per a la primera prova de 2017 de l’atletisme popular, la 10K València Ibercaja

 • ,

La ciutat de València viurà durant este pròxim cap de setmana un dels moments estrela de l’any de l’atletisme popular amb la celebració de la 9a edició del 10K València Ibercaja que reunirà a més de 13.000 corredors i corredores, arribats de tota la geografia espanyola i de més de 30 nacionalitats.

La primera prova de l’any, que se celebra diumenge que ve 8 de gener, s’ha presentat hui en la seu a València de Ibercaja, patrocinador principal, amb la presència del director provincial de Ibercaja a València, José Gil Domínguez, el delegat de Manos Unidas Valencia, Eladio Seco, i el director del 10K València Ibercaja, Álex Aparicio.

Sin excusas: estrena el año corriendo la 10K Valencia Ibercaja 2017

Sin excusas: estrena el año corriendo la 10K Valencia Ibercaja 2017

Enguany, el 10K València Ibercaja torna a batre rècords. Ha passat dels 2.000 arribats a meta en la seua primera edició en 2009, als quasi 12.000 del passat any i els més de 13.000 participants en 2017. A més, enguany la prova compta amb un repte molt especial: #LaMitadMásUna, que busca aconseguir que el percentatge d’inscripcions femenines supere a les masculines. L’organitzador, Álex Aparicio ha avançat que “s’ha aconseguit superar, folgadament, el 30% de participació femenina. S’ha aconseguit molt des del 12% de la primera edició, però encara queda molt per fer. És un repte a llarg termini que anirem aconseguint any rere any amb l’ajuda de totes les nostres corredores”.

#LaMitadMasUna. La prueba busca lograr que el porcentaje de inscripciones femeninas supere a las masculinas

#LaMitadMasUna. La prueba busca lograr que el porcentaje de inscripciones femeninas supere a las masculinas

Un cap de setmana replet d’atletisme

Un altre dels aspectes importants d’esta cita és la participació dels menors en edat escolar amb el 10KIDS i la Milla. I és que, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, el 10KIDS se celebrarà el dissabte 7 de gener, vespra de la carrera, a les 11:00h en les Pistes d’Atletisme de l’Estadi del Túria. Allí uns 1.200 xiquets (fins als 12 anys) correran distàncies des dels 200 als 1.200 metres convertint-se en autèntics atletes durant un dia.

D’altra banda, La Milla, que celebra enguany la seua tercera edició, tindrà lloc el diumenge després del 10K, sobre les 11:00h. A més, en este 2017 s’afig una Milla de Menors gratuïta per a xiquets d’entre 10 i 15 anys.

Valencia se prepara para la primera prueba de 2017 del atletismo popular, la 10K Valencia Ibercaja

Valencia se prepara para la primera prueba de 2017 del atletismo popular, la 10K Valencia Ibercaja

Així mateix, com a novetats destaca la Fira del Corredor amb 5 jornades, una eixida mai vista amb un mestre de cerimònies d’altura com és Joxe Fernández, el speaker de la prova, una eixida en 5 onades (cada 3′ aprox. A partir de les 09:30h), un circuit renovat en els seus últims 3.000 metres i servicis pioners al corredor: Running Pack, parc Infantil, Team Village per a equips col·laboradors, Carpa Femenina, Bike Park i Vestuari en la Fira del Corredor.

Manos Unidas, entitat solidària

Tots els participants han tingut l’oportunitat, a l’hora d’inscriure’s, d’aportar 3€ extra, que es destinaran íntegrament a l’organització. Per a Manos Unidas, en paraules del seu president Delegat a València, Eladio Seco, ser l’entitat solidària d’una carrera com esta “és una gran oportunitat per a donar a conéixer el treball que fem”. “Ens permet – afig – connectar amb eixos milers de corredors, compartir amb ells la nostra experiència d’esforç i de compromís per un objectiu comú, per a fer del món un lloc millor i més just.” A més, ha indicat que és un “orgull” formar part d’una prova com esta, “en la que la participació femenina és tan important” i ha volgut agrair a tots els corredors la seua solidaritat, ja que amb les seues aportacions “fan possible que les nostres accions seguisquen fent-se realitat”.

Finalment, el director provincial de Ibercaja a València, José Gil Domínguez, hi ha assenyalat que en l’entitat, patrocinador principal de la prova, “estem encantats amb este projecte tan sòlid. Ibercaja està apostant molt per la Comunitat Valenciana i este esport. A més ens unix una especial relació amb esta organització perquè des de fa deu anys recolzem esta i altres iniciatives, totes elles presidides per un ampli esperit solidari, la qual cosa forma part dels valors de l’entitat”.

Més informació: www.10kvalencia.com