Notes de premsa

València celebra la gala d’entrega dels Premis al Mèrit Esportiu 2016

 • , , ,

Els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València s’han entregat als guardonats en una gala celebrada este divendres en la sala d’actes de la Fundació Esportiva Municipal de València.

A la cerimònia han assistit la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, i el director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga.

Els premiats han estat acompanyats per familiars i amics en una jornada en què s’han destacat els valors i aportacions de tots ells a l’esport valencià al llarg de l’any 2016.

Més de 280 persones han assistit a un acte que se celebra cada any a València i amb el que l’Ajuntament de la ciutat, a través de la Fundació Esportiva Municipal, pretén destacar la tasca d’aquells esportistes, entitats i mitjans de comunicació que més aporten a l’esport valencià amb el seu treball constant.

A més de a tots els premiats, l’Ajuntament de València no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’homenatjar la trajectòria d’èxits que enguany acumula el València Basket i per això ha fet entrega al president del Club, Vicente Solá, d’una placa commemorativa.

En les categories principals, la distinció a l’Esportista més Destacat i a l’Esportista més Destacada de 2016 van ser per als jugadors de rugbi Matías Tudela Perret i César Sempere, en la modalitat masculina, i Lola Riera Zuzuarriegui, en la femenina.

Valencia celebra la gala de entrega de los Premios al Mérito Deportivo 2016

València celebra la gala d’entrega dels Premis al Mèrit Esportiu 2016

Kim López González i Leyre Ortí Campos han sigut els elegits com els Esportistes amb Diversitat Funcional més Destacats en les categories masculina i femenina, respectivament.
El premi al Club o Equip Esportiu Més Destacat en 2016 ha anat a parar al Club d’Atletisme València Esports, mentre que el reconeixement al Fet Esportiu o Millor Resultat Internacional li ha correspost al València Club de Judo.

D’altra banda, Merche Peris Minguet i Ana Carrascosa Zaragoza han compartit el reconeixement a la Trajectòria Esportiva Més Destacada.

Pel que fa al Premi als Esportistes Més Destacats en Edat Escolar en la categoria masculina, han rebut el guardó Carlos Antelm Campos i Enrique José Alhambra Mollar, mentre que en la femenina l’elegida ha sigut Sara Cabrera. Seguint en les modalitats escolars, el premi a l’Entitat Escolar que Més ha Recolzat l’Esport Escolar ha recaigut en el Club Esportiu del Col·legi Pius XII.

L’esport popular també ha tingut el seu espai en els Premis al Mèrit Esportiu i, en este sentit, Ángel Gallart i Pascual Esteve García van rebre el premi a l’Esportista Més Destacat, i Raquel Landín Cobos com l’Esportista Més Destacada.

El premi a l’Entitat, Associació o Col·lectiu que més ha recolzat l’esport popular en 2016 s’ha lliurat al Club Esportiu Podium. En l’àmbit del voluntariat, Salvador Cortecero Usó ha sigut guardonat amb el premi al Voluntari Esportiu Més Destacat.

El Servei d’Educació Física de la Universitat de València ha sigut distingit amb el premi a l’Entitat, Associació o Col·lectiu que més ha recolzat el moviment del Voluntariat Esportiu. El premi al millor article o reportatge periodístic el comparteixen el València CF i Visibilitas.

Caixa Popular va rebre el premi a l’Entitat No Esportiva que més decididament ha recolzat l’esport de la ciutat.

El jurat va decidir atorgar a Llevant UD Femení i Club Handbol Canyamelar València el premi a l’Entitat Esportiva que més ha promogut la Igualtat de Gènere en la pràctica de l’Activitat Física i l’Esport en la Ciutat.

Finalment, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València va ser per a José Luis López Sánchez.