Notícies

Prop de 300 nadadors acudeixen a la primera Travessia de Nadal en el Port de València

 • 

Entorn d’uns 300 nadadors van solcar aquest diumenge les aigües del Port en I Travessia de Nadal Ciutat de València, prova oberta a tots els públics i solidària on els participants han pogut recórrer les instal·lacions portuàries i experimentar el repte de nadar en aigües obertes en la temporada d’hivern.

La carrera ha comptat amb dues distàncies. La més llarga ha sigut de 2 quilòmetres, mentre que el circuit amb menor recorregut ha constat de 500 metres. En la distància curta, Víctor Manuel Moreno del CN Aquàtic Morvedre ha sigut el més ràpid amb un temps de 6.52 minuts, mentre en categoria femenina, Blanca Salvador del Natació CDUPV amb una marca de 8.48 ha resultat la primera clasificada.

D’altra banda, el vencedor de la prova masculina de 2.000 metres ha sigut David Huertas del CN Monteverde amb un temps de 24:11:742, mentre que Aitana Claramunt del Club Valencià de Natació amb un resultat de 26:29:108 ha sigut la guanyadora de la llarga distància femenina.

Fotografía: Marina de València

A partir de les 8.30 hores, l’organització ha repartit els capells i xips de control a aquells participants que no ho van fer en la seu de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana en els dies previs. La Marina s’ha anat omplint de gent disposada a llançar-se a l’aigua per una acció d’ajuda per a la Associació de Parells de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana, Aspanion, que ha rebut un euro per cada nadador en la prova.

Es tracta de la primera edició d’una prova que confia a consolidar-se en el calendari nadalenc. No obstant això, no és la primera vegada que La Marina de València acull una carrera de similars característiques. La Travessia nadant València 2019 va celebrar el passat 23 de juny la seua vint-i-setena edició.