Notícies

Paco Borao, premi Amorós al mèrit esportiu ciutat de Valènca, entre els guanyadors de l’edició de 2018

 • 

Els membres del jurat del XIXé lliurament dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València han reconegut un total de 24 premiats entre els esportistes, clubs i voluntaris més destacats en el panorama esportiu valencià de 2018.

Amb un total de cinc àmbits de premis i 18 categories dins dels guardons, el jurat conformat per 10 membres, entre els quals es troba la regidora d’esports Pilar Bernabé, ha decidit atorgar el premi a l’Esportista Més Destacat a José Rico Dasí, campió de pàdel nacional en 2018 i actual núm. 42 del rànking mundial. En categoria femenina, tant Amparo Gil Bayarri, campiona de lliga i copa nacionals d’hoquei, com María Calvo Balaguer, campiona d’Europa sènior de Rugbi XV han sigut premiades com a esportistes més destacades.

D’altra banda, quant a Esportistes més Destacats amb diversitat funcional els premiats han sigut Jesús Cordero Ballesteros, campió d’Espanya de duatló i triatló, i Eva Coronado Tejeda, campiona del món de natació IPC i campiona d’Espanya en diferents modalitats amb rècord d’Espanya en els 400 metres lliures.

Pel que fa als clubs o equips, s’ha fet amb el Premi al Club Esportiu més destacat el Primer equip Femení de València Basket Club, per l’ascens a la màxima categoria del bàsquet femení després de només quatre anys des de la seua creació. A més a més, el jurat ha premiat amb el mèrit al fet esportiu de l’any o millor resultat internacional l’eliminatòria de la Copa Davis disputada entre Espanya i Alemanya a València, a causa de la gran projecció internacional que va suposar aquest esdeveniment.

Quant a la trajectòria esportiva més destacada, el jurat ha decidit premiar a Juan José Safont Ballester, esportista i entrenador d’esgrima amb més de tres dècades d’experiència i a Ana Belén Giner Fácila, pilotari amb més de 20 anys d’experiència i campiona en diferents modalitats.

En l’àmbit de l’esport en edat escolar, el Premi a l’esportista en Edat Escolar més destacat és per a Miguel Guzmán Tafalla, campió d’Espanya de triatló per clubs i duatló per relleus. Quant a les dones, Nerea Ortiz Serrano, campiona del Món de triatló Cros Júnior i Viviana Galván Cipriani, guanyadora de quatre títols nacionals i una medalla d’or individual en escacs, són les guardonades en aquesta categoria.

D’altra banda, el centre educatiu que ha sigut guardonat per haver donat més suport a l’esport en edat escolar ha sigut el Club Vóleibol València, que compta amb més de 240 esportistes. Al seu torn el Club Esportiu Malilla ha rebut el premi a l’Equip o club esportiu en edat escolar més destacat després de complir el mig segle d’existència.

Com a esportista més destacat en l’Àmbit Popular, el jurat ha decidit premiar a Jose Jaime Agustín Vallés, que compta amb més de 1.300 carreres en el seu historial. Pel seu costat, la distinció a l’Associació que més ha donat suport a l’esport popular ha sigut per a la Fundació Trinidad Alfonso.

En l’àmbit del voluntariat esportiu, Juan Porcar Adrian i Carmen Barrera Herrero han sigut reconeguts com els Voluntaris Esportius més destacats de l’any 2017. Per part seua, l’Associació o Col·lectiu que més ha donat suport al moviment del voluntariat esportiu de la ciutat de València ha sigut per al jurat la Fundació Adsis.

En l’apartat de mitjans de difusió que més i millor han donat suport i ha difós la realitat esportiva de la ciutat el Premi al Mèrit Esportiu ha sigut per al programa Superdeportes de la 97.7 Llevant Ràdio pel seguiment i difusió de l’esport minoritari a València. D’altra banda, el premi al Millor Article Periodístic ha sigut per a Matías Sartori.

El reconeixement a l’Entitat No Esportiva que més decididament ha donat suport a l’esport del municipi, ha sigut per a Vialterra Infraestructures S.Pel seu suport en els sis últims anys als Jocs Esportius Municipals de triatló.

En la categoria d’Entitats que més han Donat suport a la Igualtat de Gènere en la pràctica de l’activitat física i l’esport a la ciutat han sigut reconeguda la Federació de Pilota Valenciana per la seua labor de consolidació d’igualtat de gènere en aquest esport a través dels Jocs Esportius Municipals.

Per a concloure, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València ha sigut atorgat a Paco Borao, president d’SD Correcaminos així com del Comité Organitzador de la marató de València i de l’Associació Internacional de Maratons i Carreras a Distància (AIMS).

Tots els esportistes i clubs que han sigut premiats rebran els seus reconeixements el pròxim dia 13 de novembre en la gala que se celebrarà en la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural Petxina a les 19:30h