Notícies

Nassini-Messa trenquen el somni dels germans Monfort en els I Internacionals Ciutat de València

 • 

L’emoció de les finals han despedit els I Internacionals Ciutat de València Trofeu Luckia. Tant les xiques com els xics han elevat el llistó en els partits d’este diumenge a la vesprada. Les grades es van omplir per a veure la gran final masculina, que enfrontava als germans Monfort amb la gran revelació del torneig, Raúl Mesa i Stefano Nassini, amb triomf d’estos en categoria masculina, i de Florián-Lozano.

Maite Girau con el cuadro de ganadores del Madison

Maite Girau con el cuadro de ganadores del Madison

Esta estranya parella, que unix l’experiència de Mesa amb el futur de Nassini se va anar obrint camí per les prèvies i el quadro fins a plantar-se en la final després d’eliminar als grans favorits en semifinals: Io de Amo i Nacho Batallán.

Davant tenien a la parella local, que ha rendit a un espectacular nivell en sa casa. Javier i Vicente Monfort han anat creixent des del primer partit i han ensenyat les dents en els moments complicats per a arribar al seu final, en la pista central, davant de tota la seua gent. Era l’escenari perfecte per a veure un verdader espectacle. I les dos parelles ho van donar sobre l’arena.

Els Monfort van arrancar molt nerviosos, conscients que després de tot el treball estaven allí, amb tota la grada recolzant-los. La dupla Mesa-Nassini estava molt tranquil·la, sense pressió, mostrant un nivell espectacular. Raúl, jugador olímpic a Pequín 2008, va traure tot el seu arsenal de bloquejos, rematades i deixades per a adjudicar-se el primer set amb un contundent 21-17.

Jugadas espectaculares de voley playa en La Malvarrosa

Jugadas espectaculares de voley playa en La Malvarrosa

Nassini-Mesa estaven millor, jugaven millor, però en l’esport hi ha variables que són incontrolables. L’ambient que regnava en la pista central va alçar els germans Monfort, que van reaccionar de la mà de Javier en la xarxa i amb un incommensurable Vicente en el fons de la pista. El segon set va canviar el partit. La dupla local va començar a realitzar el joc que els ha portat fins a la final per a anul·lar als seus rivals, que es van veure superats per l’ímpetu dels valencians (17-21).

La final masculina s’hauria de decidir en el tie break, on de nou va emergir Raúl Mesa per a mostrar perquè és un dels millors jugadors espanyols de tots els temps. Va posar el 7-2 en el marcador per a encarrilar definitivament la victòria. Els Monfort van reaccionar prou com per a col·locar el 13-13, però dos punts espectaculars de Mesa els van deixar sense opcions (15-13). Messa i Nassini eren els nous campions dels I Internacionals Ciutat de València.

Final femenina

La final femenina ha sigut una de les millors que s’han viscut en el Madison Beach Volley Tour. Nazaret Florián i Clara Lozano, que ja van ser campiones l’any passat en Laredo, partien com les grans favorites a València. Però davant tenien a una dupla formada per dos dones baralladisses, sense res que perdre, molt que guanyar i unes ganes infinites de disfrutar d’una final. I és que accedir a este tipus de partits és cada vegada més complicat, ja que el nivell del vòlei platja no deixa de créixer a Espanya.

Així que Lía Merteki i Carmen Martínez van començar millor, més centrades, amb un punt més d’intensitat que Florián i Lozano, dos jugadores que es van veure superades, i sorpreses, amb les diagonals curtes i les deixades de les aspirants, que pareixien tocades per la vareta màgica del vòlei platja. Cada vegada que buscaven la línia, la trobaven i cada vegada que pressionaven en la xarxa aconseguien bloquejar les rematades de Natzaret.

Ganas y garra en la final femenina

Ganas y garra en la final femenina

Gràcies a les seues ganes i a l’urpa que van mostrar, Merteki-Martínez es van portar la primera mànega amb solvència (16-21). Pareixia que botaria la sorpresa en la pista central de València. Però perdre el primer set encolertizó a la dupla Florián-Lozano, que van mostrar en La Malva-rosa que tenen una gran capacitat de reacció. A poc a poc, sense presses van ser recuperant terreny i van començar a ser elles mateixes. Clara ja arribava a tots els racons de la pista, mentres que Nazaret es feia enorme en la xarxa. Lía i Carmen seguien sòlides, però els faltava eixe puntet que sí que havien tingut durant la primera mànega. I en un obrir i tancar d’ulls van veure com se’ls escapava el segon set i la possible victòria definitiva (21-19).

El tie break hauria de decidir la guanyadora de la final en la pista central de València. La igualtat es mantenia, sense avantatges per a ningú fins a l’empat a 12. Ací, quan pareixia que la dupla Merteki-Martínez havia donat un pas avant, va emergir Clara Lozano per a arribar al que pareixia impossible i permetre que Nazaret Florián rematara per a agafar un avantatge que seria definitiva (15-12). Florián-Lozano es van proclamar campiones després d’un partit inoblidable en la platja de la Malva-rosa.