Notícies

Milers de persones visibilitzaràn la lluita contra el maltractament el pròxim 8 de desembre

 • 

La tinenta alcalde i regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha presentat aquest matí en la Fundació Esportiva Municipal la quarta edició de la Marxa contra el Maltractament acompanyada de representants de les dues entitats solidàries, Alanna i AVAF, així com de les empreses col·laboradores El Corte Inglés, Coca-Cola i Divina Pastora.

L’edició d’enguany tindrà lloc el pròxim 8 de desembre i té com a objectiu, des de l’àmbit de l’esport, involucrar a tota la societat en la conscienciació i sensibilització contra la violència de gènere. Per a donar-li visibilitat a aquesta problemàtica, fa quatre anys es va decidir posar en marxa aquest esdeveniment, de caràcter no competitiu, i que reuneix milers de persones als carrers de la ciutat.

“Volem, des de l’esport, visibilitzar aquest problema que és de tota la societat. Per això, m’agradaria convidar a totes les ciutadanes i ciutadans, per tal que que se sumen a aquesta Marxa el pròxim dia 8 per a participar junts en el que volem que siga un gran acte de sensibilització en què en anys anteriors han participat fins a 6.000 persones”, ha assenyalat la màxima responsable de l’esport municipal, Pilar Bernabé.

La ‘IV Marxa contra el Maltractament’ eixirà a les 10.00 hores des del Passeig de l’Albereda travessant el Pont de les Flors i realitzarà un recorregut de 5,5 quilòmetres que travessarà tota la ronda interior pel carrer Colón, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueries i el Pont del Reial per a tornar al punt d’eixida, l’Albereda.

Les inscripcions es poden realitzar des de hui mateix en les plantes d’Esport dels centres d’El Corte Inglés a València de Pintor Sorolla, Avinguda de França i Nou Centre. Cada inscripció té un preu de 2 euros i la recaptació íntegra anirà destinada a parts iguals a l’Associació Alanna, una associació que treballa contra l’exclusió social i a favor de la integració i la igualtat de les dones, i a AVAF, una entitat que treballa desenvolupant programes d’actuació preventiva amb menors en situació de risc d’exclusió social.

La Marxa està organitzada per la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València i compta amb la col·laboració de Divina Pastora Seguros, El Corte Inglés i Coca-Cola. Al final de la Marxa estan previstes diverses activitats complementàries i d’animació com a classes col·lectives de fitness llatí, exhibicions de diferents disciplines esportives i tallers realitzats per algunes de les associacions que treballen amb el col·lectiu de dones maltractades.

Com l’any passat, la il·lustració del cartell oficial de la Marxa ha sigut realitzada des de l’associació Alanna, en aquesta edició representa a una dona practicant esport i porta la signatura d’Isabel García.