Notes de premsa

Les millors mitges maratons del món s’uneixen per a crear el circuit SuperHalfs

 • , ,

Lisboa, Praga, Copenhaguen, Cardiff i València s’alien per a promoure les seues carreres, els hàbits saludables, l’esport turístic i els valors mediambientals amb unes noves sèries per a tots els corredors

Cinc dels millors mitges maratons del món s’han unit per a crear els SuperHalfs, un nou circuit internacional de cinc de les millors cites en aquesta distància. La nova aliança reuneix cinc de les proves més boniques del món sota una mateixa marca amb l’objectiu de promoure la carrera a peu, l’esport turístic i conscienciar sobre el medi ambient a partir de març de 2020, quan arrancarà aquesta sèrie.

S’espera que més de 100.000 persones participen en les icòniques ciutats de Lisboa, Praga, Cardiff, Copenhaguen i València. Els corredors tindran accés a una SuperRunner Experience, que inclou múltiples beneficis i inscripcions assegurades a les diferents carreres del circuit, així com dorsals especials i prioritat en la seua recollida, marxandatge, passaport digital de les proves completades, una SuperMedalla en completar la sèrie i l’oportunitat de veure els seus noms inscrits al ‘Muro de la fama’.

Lisboa, Praga, Copenhaguen, Cardiff i València són cinc grans ciutats amb cinc esdeveniments mundials, triats sobre la base de la seua qualitat, popularitat, localització i les seues polítiques mediambientals i de sostenibilitat, i atracció com a capitals d’esport turístic.

Els participants dels  SuperHalfs gaudiran de les millors carreres en ciutats històriques, amb recorreguts ràpids que han albergat diversos rècords del món en la distància de 21.097,5 metres i de gran atractiu turístic en els seus circuits. Tots elles amb etiquetes IAAF, de les quals tres d’elles han acollit la celebració dels campionats mundials de mitjana marató de la IAAF en els últims anys.

Una de les principals accions que es duran a terme en l’àmbit mediambiental és el seu compromís per reduir la seua petjada de carboni, com a part de l’objectiu global de convertir-se en les mitges maratons més sostenibles del món. Les noves sèries SuperHalfs ofereixen una oportunitat única per a evolucionar com a esportistes, per a formar part d’una comunitat internacional de corredors i d’obtindre beneficis exclusius.

Els millors mitges maratons del món s'uneixen per a crear el circuit SuperHalfs

Els millors mitges maratons del món s’uneixen per a crear el circuit SuperHalfs

Els qui desitgen participar, hauran d’inscriure’s en qualsevol de les proves integrants durant l’any vinent. Després de completar la primera carrera del calendari, els participants rebran un passaport digital (SuperPassport) en el qual, després de cada carrera completada, apareixerà un segell electrònic. El termini màxim per a completar la sèrie de cinc carreres i convertir-se així en un SuperRunner serà de 36 mesos (tres anys).

“Les SuperHalfs Sèries són necessàries, útils i compleixen amb els objectius de les nostres ciutats, les nostres carreres i els corredors”, va afirmar Paco Borao, president de la Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) i director de la Mitja Marató València, en la presentació d’aquest nou circuit a Praga (República Txeca), on es va donar a conéixer internacionalment en el European Running Business Conference 2019 (ERBC), on s’han donat cita les principals organitzacions i federacions d’atletisme d’Europa.

Calendari SuperHalfs 2020

EDP Mitjana Marató Lisboa – 22 de març de 2020

L’EDP Mitjana Marató de Lisboa, una de les carreres més famoses del món, celebrarà el seu 30 aniversari en la seua pròxima edició. El seu recorregut únic, amb eixida en el Pont 25 d’Abril , un clima perfecte i la seua Etiqueta Or de la IAAF, atrauen cada any a milers de corredors estrangers. És una de les mitjanes maratons més ràpides del món, (va tindre el rècord del món de 2010 a 2018) garanteix la presència d’atletes d’elit del primer nivell. Aquesta carrera és una fantàstica oportunitat per a córrer en una bonica ciutat, plena d’història, amb bona gastronomia i un dels llocs més segurs a Europa.

Sportisimo Prague Half Marathon – 28 de març de 2020

La Sportisimo Prague Half Marathon, amb més de 20 anys d’antiguitat i organitzada per RunCzech , ha crescut amb el desig i la inspiració dels txecs per eixir a córrer i fer de Txèquia un lloc més feliç i saludable. I també per a consolidar la important reputació de l’atletisme en el centre d’Europa a través de la llegendària figura de Emil Zatopek. La seva missió ha sigut sempre portar el ‘running’ a l’excel·lència: un recorregut ràpid com va comprovar Joyciline Jepkosgei quan va batre el rècord del món en 2017, unes vistes que són incomparables en el món, incloent l’increïble i inspirador Castillo de Praga. El seu ambient festiu el converteix igual de popular entre corredors i espectadors i la cura al corredor l’han portada a aconseguir l’Etiqueta Or.

Lisboa, Praga, Copenhaguen, Cardiff i València s'alien per a promoure les seues carreres, els hàbits saludables, l'esport turístic i els valors mediambientals amb unes noves sèries per a tots els corredors

Lisboa, Praga, Copenhaguen, Cardiff i València s’alien per a promoure les seues carreres, els hàbits saludables, l’esport turístic i els valors mediambientals amb unes noves sèries per a tots els corredors

Copenhagen Half Marathon – 14 de setembre 2020

Creada en 2015, la Copenhagen Half Marathon s’ha convertit en un referent mundial per la seua combinació d’un recorregut ràpid, una vibrant atmosfera nòrdica i una suau temperatura el mes de setembre, ideal per a córrer i la consecució de grans marques. La seua edició de 2019 ha aconseguit el contingent màxim de corredors, que sumen 25.000 corredors de més de 100 països diferents que buscaran les millors vistes i escenaris al llarg dels barris centrals de Copenhaguen, ple de llocs destacats i punts d’animació. La ciutat sencera es bolca per a animar i fer sentir als corredors que formen part d’una mica més que una carrera.

Cardiff University Cardiff Half Marathon – 4 d’octubre de 2020

La Cardiff University  Cardiff Half Marathon s’ha convertit en una de les carreres més grans i emocionants del Regne Unit. Plana i ràpida, travessa els llocs més emblemàtics de la ciutat, incloent el Castell de Cardiff, el Principality Stadium, el centre històric i la badia de la ciutat. Milers d’espectadors animen als corredors en una ciutat coneguda per la seua passió per l’esport. Cardiff és una capital viva que ofereix atraccions úniques, estadis de categoria mundial, interessants alternatives d’entreteniment, restaurants al costat de la riba i parcs interminables. Aquesta mitja marató ha crescut de forma exponencial des de la seua primera edició en 2003, atraient  més de 27.500 corredors, així com atletes de primer nivell en categoria masculina, femenina i cadira de rodes.

Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP – 25 d’octubre de 2020

La Mitja Marató València s’ha convertit en la carrera més ràpida del món una de les cites imperdibles durant la tardor per a corredors i atletes d’elit. La carrera ve esgotant dorsals dos anys seguits. Les seues xifres són espectaculars: rècord del món femení, aconseguit per Joyciline Jepkosgei en 2017 (1h04.51) i rècord del món masculí, aconseguit per Abraham Kiptum en 2018 (58:18). Per sisé any consecutiu s’ha consolidat com la mitja marató més ràpid d’Espanya. La ciutat sencera es bolca amb l’esdeveniment animant als carrers i amb nombrosos punts d’animació al llarg de tot el recorregut. València no solament compta amb un clima suau, sinó que també té un recorregut molt ràpid dissenyat per a volar en ell.