Notes de premsa

L’Obra Social “la Caixa” recolza les categories de persones amb discapacitat al Mig Marató, Marató i 10K

 • , , ,

L’organització de les tres proves coordina al costat de FESA una acció d’integració i presenta les categories de persones amb discapacitat de les proves que se celebren el 28 d’octubre i 2 de desembre

La Mitja Marató, Marató València Trinidad Alfonso EDP i 10K València Trinidad Alfonso presenten les categories de persones amb discapacitat que participaran en la pròxima edició, una acció d’integració que l’organització de les proves realitza juntament amb l’Obra Social “La Caixa”, gràcies a la col·laboració de FESA (Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana).

L’acte ha sigut presentat en la seu de CaixaBank per Xicu Costa, director territorial de CaixaBank de la Comunitat Valenciana; Juan Botella, gerent de SD Correcaminos; Pilar Javaloyas, presidenta de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA); i Alberto Sendín, corredor de la Mitja Marató València i 10K València Trinidad Alfonso (del C.D. Never Stop Running).

En aquesta nova edició de les millors carreres d’Espanya, que se celebraran els pròxims dies 28 d’octubre i 2 de desembre, prop de 100 atletes competiran en cadascuna de les quatre categories: persones amb discapacitat en cadira de rodes, discapacitat funcional, sensorial o intel·lectual. Totes les inscripcions es formalitzen mitjançant FESA, que aporta el seu criteri, coneixement i experiència per a vetlar per la correcta agrupació de les diferents categories.

La Mitja Marató, Marató València Trinidad Alfonso EDP i 10K València Trinidad Alfonso presenten les categories de persones amb discapacitat

La Mitja Marató, Marató València Trinidad Alfonso EDP i 10K València Trinidad Alfonso presenten les categories de persones amb discapacitat

Juan Botella, gerent de la SD Correcaminos assegura que des de l’organització “no volem suplantar les proves absolutes. Volem fer una prova el més integradora possible” i afig que des de l’organització de la prova “estem molt contents que la gent gaudisca amb tota naturalitat”. Declaracions a les quals se suma Pilar Javaloyas, i assegura que “per a FESA el més important és la normalització”, i destaca que “els atletes vénen contents i es van encara més per ser integrants d’una gran prova” i que enguany ja compta amb 75 inscrits.

Per la seua banda, Alberto Sendín, que correrà la Mitja Marató València per cinquena vegada, afirma que “està molt bé que hi haja quatre categories de discapacitat i és un gran atractiu”.

Finalment, des de CaixaBank, Xicu Costa assegura estar “absolutament emocionat amb la iniciativa” i afig que “aquesta marató és una marató certament diferent per tenir aquestes categories d’integració”.

Igual que en les edicions anteriors, tots els atletes que puguen englobar-se en alguna de les quatre categories, gaudiran d’un 50% de bonificació en la inscripció. A més, amb motiu d’aquesta nova acció, l’Obra Social “la Caixa” recolza i premia la participació de les persones amb discapacitat que afronten aquests grans reptes, a més d’ajudar amb els seus voluntaris a aquests corredors en les proves.