Notícies

Les Redsticks, campiones de la Valencia Hockey World League

•

La selección española tras ganar el torneo

Uns dies després que la Selecció Espanyola femenina d’hoquei s’alçara amb la World League, fem balanç del torneig que es va disputar en el Poliesportiu Mare de Déu del Carme Beteró. La selecció de Adrian Lock va véncer a Polònia per 2-0, gràcies als gols de Beatriz Pérez i Begoña García, per a alçar-se amb el títol de campiones de la Valencia Hockey World League 2017. Espanya va firmar un gran torneig després de guanyar tots els seus partits i es va classificar per a la següent ronda de la Lliga Mundial

Espanya i Polònia es donaven cita en la gran final de la Ronda 2 de la World League de Valencia. El conjunt de Adrian Lock arribava al partit decisiu després de véncer a Escòcia 2-0 mentres que l’equip de Krzysztof Rachwalski va aconseguir el seu passe a la final després de superar a Ucraïna per 3-0.

Les Redsticks, favorites a guanyar el torneig, van firmar un bon partit i van aconseguir superar a una selecció polonesa molt defensiva, que es va tancar molt bé en la primera línia de joc. Espanya va dominar de principi a fi un partit en què el seu oponent no va gaudir de cap ocasió clara de perill. Les de Adrian Lock van avisar per primera vegada amb un tir fort de Xantal Giné que es va passejar per la línia de gol. Tot seguit, Begoña García tornava a desarmar la defensa rival per a cedir un passe a Beatriz Pérez que va acabar en el primer gol de l’encontre.

En el segon quart, Carola Salvatella provocava un penal córner que María López, golejadora de l’equip, no va saber aprofitar. Espanya creixia en el seu joc davant d’una Polònia cada vegada més refugiava en el seu camp. Després del descans, les locals van continuar portant les regnes de l’encontre. Begoña García, Belén Iglesias, Berta Bonaste i Carlota Petchame van intentar en sengles ocasions batre novament el mur defensiu rival sense èxit. La davantera de la Complutense va tindre una ocasió molt clara però el seu stick no va aconseguir espentar un passe de gol molt veloç. Bonastre deixava assentada a la defensa rival però la seua rematada tampoc va tindre destí de gol.

Va haver d’aparéixer Xantal Giné amb un fantàstic flick que habilitava a una veloç Begoña García per a superar a la defensa i a la portera rival i estampar el 2-0 definitiu. Triomf i títol per a unes Redsticks que han tingut com MVP del torneig a Gigi Oliva novament.

Turquia venç a Ghana i acaba sèptima (2-3)

La jornada final de la Valencia Hockey World League començava amb el partit entre Turquia i Ghana amb el sèptim lloc en joc. La selecció turca, després de caure derrotada davant de República Txeca, es mesurava davant d’una selecció africana que venia de perdre davant de Rússia. El combinat de Emmanuel Ahadjie obria el marcador gràcies a Perihan Kücükoc, màxima golejadora turca amb quatre gols. Ghana igualava la encontre ràpidament a través de Nafisatu Umaru, des del penal córner, i remuntava la encontre abans del descans amb un gol de Ernestina Coffie. En la segona mitat, Turquia tornava a fer-se amb el control del partit i va donar la volta el resultat amb dos penal córners precisos (Kübra Güzelal i Perihan Kücükoc). D’esta manera, Turquia es va apoderar del sèptim lloc i Ghana es va despedir de la World League l’octava posició.

República Txeca aconseguix la quinta posició (2-3)

El segon partit de la jornada ho protagonitzarien República Txeca i Rússia per la lluita del quint lloc. L’equip de Filip Neusser va començar el partit amb molta efectivitat marcant en el primer quart dos gols per a iniciar el camí al triomf. Katerina Lacina i Barbora Hakclova (PC) avançaven al conjunt txec. Després del descans, Nikol Babická marcava el tercer gol per a la República Txeca. Rússia va posar emoció al partit en l’últim quart després de marcar dos gols, obra de Marina Fedorova i Bodgana Sadovaia – Màxima golejadora del torneig amb 11 gols – per a maquillar el resultat.

Escòcia supera a Ucraïna i aconseguix el tercer lloc (1-0)

La selecció escocesa va aconseguir el tercer lloc després de véncer a Ucraïna gràcies al solitari gol de Alison Howie, des del penal córner. Després d’un partit molt disputat en el que les ucraïneses van lluitar per l’empat, Escòcia va conservar l’avantatge mínima per a aconseguir el bronze de la Valencia Hockey World League.