Notícies

Les Escoles Esportives oferiran un conjunt d’activitats dirigides a les persones amb discapacitat intel·lectual

 • ,

El programa de les Escoles Esportives, organitzat per la Fundació Esportiva Municipal de València, presentarà com a novetat per a aquest curs de 2020-21 una oferta d’activitats multiesportives dirigides a les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’oferta d’aquestes activitats s’ha dut a terme en col·laboració amb la Federació d’Esports per a les Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la Comunitat Valenciana (FEDI CV). Aquesta Federació és l’encarregada de fomentar i promocionar l’esport en l’àmbit de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest projecte busca arribar al màxim nombre d’esportistes possibles, amb l’objectiu de donar a conéixer l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera, l’esport compleix amb la missió essencial de convertir-se en un element d’integració social, educativa i recreativa alhora que s’adapta a les necessitats específiques que presente qualsevol col·lectiu.

Per aquesta raó, el programa d’Escoles Esportives Municipals no compta amb cap límit d’edat perquè qualsevol persona interessada es puga inscriure, això sí, a partir dels 6 anys.

La duració de totes les modalitats esportives que s’ofereixen serà de dues hores a la setmana distribuïdes en dues sessions. El preu de les Escoles Esportives organitzades en col·laboració amb FEDI CV serà de 130 euros a l’any que s’abonarà en una sola quota.

Sis modalitats esportives

En total s’oferiran les modalitats esportives que es detallen a continuació:

  • ATLETISME: Constarà en un grup on s’entrenarà en les pistes d’atletisme que estan situades en el tram III del llit del riu Túria. El grup tindrà un màxim de 12 alumnes.
  • BÀSQUET FEMENÍ: Constarà d’un grup on entrenaran a les Escoles San José. El grup tindrà un màxim de 12 alumnes.
  • FUTBOL SALA: Aquest esport constarà en 2 grups, un dels grups entrenarà en el Pavelló de Benicalap i l’altre entrenarà en el C.O La misericòrdia. Cada grup tindrà un número màxim de 12 alumnes.
  • NATACIÓ: Constarà de 2 grups, nivell baix i nivell mitjà que entrenaran a les Escoles San José. La ràtio per a aquest esport serà de 3 alumnes per al nivell baix i d’entre 5 i 8 per al nivell mitjà.
  • PETANCA: Constarà d’un grup que entrenarà en el C.O La Misericòrdia. El grup tindrà un màxim de 12 alumnes.
  • TENNIS MESA: Constarà d’un grup que entrenarà en el C.O La Misericòrdia. El grup tindrà un màxim de 12 alumnes.