Notícies

La piscina descoberta de Benimaclet cobreix el període estival amb activitats en l’aigua

 • 

Les activitats estivals de natació, aquagym i aquazumba estan dirigides a xiquets i adults i es practiquen des del 15 de juny fins al 8 de setembre en la piscina descoberta del Poliesportiu de Benimaclet.

L’arribada de la calor ha intensificat el nombre d’activitats aquàtiques en pavellons i centres esportius. Esports com natació o aquagym s’han convertit en un clàssic per a combatre la calor durant els mesos d’estiu mitjançant monitors que ensenyen a xiquets i adults a perfeccionar la seua coordinació en l’aigua.

De dilluns a divendres, la piscina descoberta de Benimaclet ofereix cursos de natació a xiquets i xiquetes. En horari matutí d’11:00 hores a 11:45 hores i en horari vespertí de 18:45 hores i 19:30 hores, els més xicotets aprenen a nedar amb monitors. Ángel, monitor de natació de la piscina de Benimaclet explica que: “els beneficis de la natació són molt bons perquè es gasta energia, coordinen el cos i socialitzen”. A més d’aprendre a nedar, es diverteixen mentre fan exercici. “Intentem que siga lúdica la classe perquè siga més  suportable”, assegura.

 Durant un curs de natació per als més xicotets.

Durant un curs de natació per als més xicotets.

Els adults s’uneixen a la pràctica en horari de 16:45 hores a 19:30 hores de dilluns a divendres. Homes i dones de totes les edats acudeixen diàriament amb l’objectiu de millorar la tècnica. El percentatge d’homes i dones és aproximadament el mateix a diferència d’altres de les activitats estrella de l’estiu, el aquagym. “Hi ha pocs homes en les classes de aquagym i gairebé totes les persones són dones de diferents edats” explica el monitor.

La finalitat d’aquesta activitat és diferent per als usuaris i usuàries. La monitora Ángela explica que: “La gent vol eixir de l’aigua cansada, tonificar el cos, enfortir els abdominals. Els beneficis són molt bons ja que és menys agressiu que fer els mateixos moviments fora de l’aigua i es treballa tot el cos de forma global”.

Finalment, enguany s’ha incorporat una nova activitat gratuïta dins de la piscina; el aquazumba. Durant el matí i en finalitzar l’horari de natació, la monitora anima als usuaris i usuàries que es troben en les instal·lacions a ballar al ritme de la música. “Els moviments són més lents, es realitza ball i exercici en l’aigua sense la utilització de material i és bo per a la circulació”, explica Ángela.

A diferència d’homes i dones que solen sumar-se a aquesta iniciativa, els xiquetes i xiquetes proven al principi de la classe seguint les pautes de la monitora. “Als adults els agrada molt però els xiquets aguanten al principi perquè el que volen és jugar amb els seus amics” afirma.