Notícies

L’NBA tria València com a seu de la preparació de les joves promeses del bàsquet europeu

 • 

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha visitat la concentració en l’Alqueria del Bàsket

València, 01-08-2019.- La regidora d’Esports del Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha visitat aquest matí l’Alqueria del Basket per a seguir de prop les evolucions del Europe & Middle East Trining Camp del Jr. NBA Global Championship. Un torneig organitzat per la millor lliga de bàsquet del món que ha portat a la nostra ciutat a alguns dels millors projectes de jugadors d’Europa i d’Orient Mitjà des de dilluns passat i fins dissabte que ve.

Un total de joves d’entre 13 i 14 anys representaran a 14 països, entre els quals no es troba Espanya, després de ser elegits en un procés de selecció. Només 10 xiquets i 10 xiquetes triats estan seleccionats per a aquest sojorn en L’Alqueria del Bàsket. El conjunt masculí està dirigit pels entrenadors Petar Marinkovic (Rússia) i Robin Foniok (República Txeca) i el grup de xiques són entrenades per Teijo Sandvik (Finlàndia) i Freddy Umbelina (Portugal). El seu principal objectiu és preparar als xavals per a la competició que se celebrarà en el ESPN WideWorld of Sports Complex prop d’Orlando la setmana vinent entre 6 i l’11 d’agost.

La responsable de l’esport municipal ha recorregut les instal·lacions esportives al mateix temps que ha agraït “a una entitat com l’NBA que haja apostat per la nostra ciutat per a portar als seus joves que jugaran el Mundial a Orlando la setmana vinent, i com no al València Bàsket, pel seu treball i les seues instal·lacions. És tot un luxe i un honor per a la ciutat i l’Ajuntament de València”. Després de xerrar amb els joves, que estaven entrenant en aquest moment, ha volgut destacar que “els he desitjat sort i els he demanat que gaudeixen de la ciutat”, per a acabar assenyalant que accions d’aquest tipus són “un bon exemple de com les institucions i l’Ajuntament hem d’aliar-nos”.

Durant la visita d’avui, Bernabé ha estat acompanyada de la exjugadora de la WNBA i del Ros Casessis València, Allison Feaster, qui ha explicat a la regidora els detalls d’aquest projecte així com la metodologia i la planificació dissenyada per a aquests dies a València. Respecte a la xerrada que ha mantingut amb ella, ha destacat que “hem tingut l’oportunitat de comentar el creixement de l’esport femení gràcies a l’Alqueria del Bàsket i com s’ha transformat València en una ciutat amable gràcies a l’esport femení, així com de la importància de l’aposta d’un club com el València Bàsket per la dona i l’esport. Aquest Ajuntament sempre estarà de la mà dels clubs que posen a les esportistes al mateix nivell que als esportistes”.

Avui, a part dels entrenaments, els jugadors podran gaudir d’una àmplia visita per la ciutat de València per a completar una experiència que va molt més allà del bàsquet. Demà a la vesprada els equips del Jr NBA Camp disputaran amistosos amb equips de jugadors de L’Alqueria del Basket.

Durant la visita de Pilar Bernabé a l'Alquería del Bàsquet.

Durant la visita de Pilar Bernabé a l’Alquería del Bàsquet.