Notes de premsa

La Marató de València cancel·la la celebració de la seua 40ª edició

 • ,

La cancel·lació de la Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la SD Correcaminos i el *Ajuntament de València, ha sigut anunciada mitjançant un comunicat emés aquest dilluns. Estava previst que la celebració de la 40ª edició de la Marató de València es realitzara el pròxim 6 de desembre als carrers de la nostra ciutat.

En el comunicat es ressalta que «l’Organització de la prova ha volgut apurar les opcions per a la seua celebració de manera segura per als corredors, però l’evolució de la situació sanitària per la covid-19 i la incertesa del futur pròxim ens obliga a renunciar a acollir la participació dels 30.000 participants que van esgotar els dorsals en aquest 2020″.

Així mateix, des de l’organització s’incideix en què la Marató València vol vetlar per les millors garanties de celebració de l’esdeveniment per als participants, acompanyants, públic i voluntaris, a més de l’equip organitzatiu, la qual cosa no és viable ara mateix davant la previsió de l’elevat nombre de participants que tots els anys acudeixen.

 

Quines opcions se li presenten als corredors inscrits?

A partir d’aquest moment, igual que ha succeït amb la Mitja Marató Trinidad Alfonso EDP que va ser cancel·lat fa unes setmanes, des de l’organització es contactarà en els pròxims dies als corredors inscrits per a iniciar el procés d’elecció, des del 15 de setembre, de les opcions sobre la seua inscripció:

  1. Canviar inscripció per una plaça per a l’edició en 2021 (5 de desembre 2021).
  2. Sol·licitar la devolució del 100% del cost de la seua inscripció (excepte l’aportació solidària voluntària, que ha sigut destinada com estava previst a *Save *The *Children, entitat solidària d’enguany).
  3. Renunciar a l’import de la inscripció per a la prova com a compromís amb l’Organització, podent gaudir d’una inscripció preferencial en el primer tram de preu en 2021.
  4. Participar de forma no presencial en el 40é Aniversari corrent el 4.0 Marató València on tu vulgues, rebent a casa la samarreta Luanvi i medalla d’aquesta edició entre altres beneficis i detalls que es donaran a conéixer més endavant.

 

Reaccions sobre la cancel·lació

La regidora d’Esports del Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha reconegut que “hem estat treballant fins a l’últim dia, intentant que les circumstàncies foren altres i ens anaren favorables per a mantindre la carrera popular, que amb tant d’afecte esperàvem especialment en aquest 2020, complint el nostre 40é Aniversari, però no ha pogut ser i entenem que la prova popular ha de suspendre’s, però l’esport té valors fonamentals com la superació i ara és quan més hem d’estar junts per a superar aquesta pandèmia, i en el 2021 tornarem amb molta més força”.

Paco Borao, director de carrera i president d’SD Correcaminos, ha assenyalat que “tres mesos de termini és el temps mínim amb el qual els corredors populars de la Marató València mereixen que se’ls anuncie que no tindrà lloc la prova popular aquest 2020. Els participants tindran les mateixes condicions per a triar sobre la seua inscripció que en la Mitja Marató, afegint ara la possibilitat de participar en una edició virtual del 4.0 Marató València per a acompanyar-nos en el 40é Aniversari. És una parada obligada, però treballarem perquè 2021 siga tot el que volíem fer en aquest any i alguna cosa més”.