Notes de premsa

La Fundació Esportiva Municipal ha preparat tot un estiu ple d’esport a València

 • , ,

La Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha preparat un estiu ple d’esport, diversió i entreteniment per a totes les edats, amb especial atenció als escolars de la ciutat que durant els pròxims mesos es troben en període de descans estiuenc.

Click per a descarregar dossier TOT UN ESTIU D'ESPORT.

Click per a descarregar dossier TOT UN ESTIU D’ESPORT.

Per això, com cada any amb l’arribada de la temporada estiuenca, presenta una completa oferta que contempla l’obertura de les instal·lacions esportives durant els mesos d’estiu, l’engegada de les piscines a l’aire lliure amb cursos, bany lliure i obertures nocturnes tematitzades; la pràctica esportiva en les nostres platges amb esdeveniments, classes gratuïtes, canals nàutics i la instal·lació de vòlei platja i altres esports, així com tota l’oferta de campus escolars d’estiu.

Les Piscines d’estiu, una refrescant i divertida solució per a combatre les altes temperatures en els pròxims mesos. Aquest any, les piscines a l’aire lliure de la ciutat ofereixen més de 2.400 places per a cursos de natació en 5 instal·lacions diferents i altres activitats aquàtiques a què poden accedir ciutadans i ciutadanes de totes les edats i nivells. Un any més tornaran les apertures nocturnes temàtiques al Complex de Piscines de Parc Oest, que tan bona acceptació tenen.

Piscines d'estiu, una refrescant i divertida solució per a combatre les altes temperatures

Piscines d’estiu, una refrescant i divertida solució per a combatre les altes temperatures

La fi del curs escolar, i amb ella l’arribada de vacances, es converteix en un moment excel·lent perquè els menors practiquen esport i busquen alternatives que els permeta estar entretinguts sense deixar a un costat l’activitat física. Per aquest motiu, la Fundació Esportiva Municipal posa en marxa cada any una àmplia oferta de campus d’estiu dirigits als joves entre 3 i 18 anys. Un total de 13 escoles d’estiu, amb possibilitat de tenir o no menjador. Un total de quasi 5.600 places per a menors de les quals el 10% estan bonificades per a xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social.

Àmplia oferta de campus d'estiu dirigits als joves entre 3 i 18 anys

Àmplia oferta de campus d’estiu dirigits als joves entre 3 i 18 anys

Però l’estiu també és platja, i més en la nostra ciutat, que compta amb diverses platges urbanes amb excel·lents condicions per a la pràctica esportiva sobre l’arena o al costat del mar. En aquest sentit, s’ha elaborat un pla d’activitats en la platja que inclou modalitats esportives com la vela lleugera, exercicis en l’aigua, vòlei platja, futbol o rugbi sobre l’arena, que serviran per a entretenir i divertir als més petits de la casa. Sense cap mena de dubte, un dels plats forts és la instal·lació esportiva de vòlei platja amb 18 pistes de joc i altra oferta poliesportiva.

Activitats gratuïtes a la platja per a tots els públics

Activitats gratuïtes a la platja per a tots els públics

En estiu no tot serà fer esport, també s’ha de gaudir veient enfrontaments en directe en les instal·lacions esportives municipals de la ciutat. L’agenda d’esdeveniments esportius participatius, competitius o d’exhibició, tampoc descansa durant els mesos estiuencs, Així doncs, entre els mesos de juny i setembre es celebraran a València 42 esdeveniments esportius de tota mena i disciplines, dels quals 14 tindran lloc en les nostres platges per a no deixar de gaudir del bon esport en estiu.

A València se celebraran fins a 42 esdeveniments esportius de tota índole i disciplina

A València se celebraran fins a 42 esdeveniments esportius de tota índole i disciplina

Per segon any consecutiu, les classes del “Programa Esport i Salut“, que durant tot el curs s’han desenvolupat en les instal·lacions esportives municipals, i a l’aire lliure al Jardí del Túria, es traslladen a la instal·lació municipal de vòlei platja durant els pròxims mesos per a completar l’oferta estiuenca de la resta d’activitats gratuïtes en la platja que tant d’èxit han tingut en els últims anys (ioga, fitness llatí, etc.)

Per als amants dels esports nàutics també hi ha bones notícies. Per aquest estiu la FDM ha sol·licitat l’autorització, i ha segut concedida, per al muntatge de 5 canals nàutics que possibilitarà, segons disposa l’autorització de la Demarcació de Costes a València de 16 de maig de 2019, la pràctica de les següents activitats:

  • Canal nàutic a la Platja del Perellonet (situat immediatament al sud de la Gola del Perellonet).
  • Canal nàutic a la Platja de la Malva-rosa (situat enfront del Pavelló Malva-rosa).
  • Canal nàutic a la platja del Cabanyal (situat enfront de l’espigó de la Marina de València).
  • Canal nàutic de Kite Surf a la Platja del Perellonet (en la part sud de la platja).
  • Canal nàutic a la Platja de Pinedo.
Per als amants dels esports nàutics també hi ha bones notícies

Per als amants dels esports nàutics també hi ha bones notícies

A més, l’Escola de Grumets, situada en la Marina de València, és una altra de les activitats estiuenques per a enguany. Dirigit a escolars de 6 i 14 anys, aquesta proposta ha sigut dissenyada amb la finalitat d’aportar als participants coneixements i experiències de l’entorn nàutic i marí. Finalment, completen el programa estival, les activitats en l’Escull de la Malva-rosa, instal·lat a 3,5 metres de profunditat dins de la zona delimitada per al bany de la platja de la Malva-rosa. Entre altres esports, es podrà practicar paddle surf, caiacs i tub respirador molt prop dels mateixos esculls.

Click per a descarregar dossier TOT UN ESTIU D'ESPORT.

Click per a descarregar dossier TOT UN ESTIU D’ESPORT.