Notes de premsa

La FDM reforça el seu compromís amb la promoció de valors a través de l’esport amb el programa ‘Tria eixos cinc’

 • , ,

La Fundació Esportiva Municipal de València fa un pas més en el seu compromís per la formació i la transmissió de valors a través de l’esport, en especial dels més xicotets amb el llançament del programa Tria eixos cinc.

Tria eixos cinc és una campanya liderada per la FDM en col·laboració amb l’Associació de Psicologia de l’Esport de la Comunitat Valenciana ( APECVA) per a oferir a les entitats esportives de la ciutat ferramentes útils per a evitar la violència i promoure el bon comportament en l’esport.

El nou programa es va presentar en el saló de conferències del Complex Esportiu Cultural la Petxina el dijous 30 de novembre a les 6 de la vesprada per part de Maite Girau, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Enrique Cantón, coordinador general de la Divisió de Psicologia de l’Esport del Col·legi Oficial de Psicologia d’Espanya i David Peris, president d’APECVA.

Al llarg de la presentació, Maite Girau va destacar el caràcter innovador del programa i el compromís de la FDM en la funció educativa de l’esport, sobretot entre els més menuts. Potencialitat en promoció de valors que, no obstant això, assenyalava Enrique Cantón, no es dóna per si sola, sinó que ha d’acompanyar-se al fet esportiu d’una capacitació tècnica, aspecte en què entra este programa. Per la seua banda David Peris va exposar els servicis que ofereix el programa a les entitats que, de manera gratuïta, sol·liciten la seua adhesió.

La presentació va estar seguida d’una ponència per part de la psicòloga i coach esportiva, Toñi Martos, amb el títol Estratègies pràctiques per a desenrotllar valors en l’esport i en la vida, a la que va seguir un col·loqui debat.

Una jornada de debat i reflexió per a dissenyar les millors estratègies per a eradicar els comportaments antiesportius.

Pots veure ací el vídeo presentació del programa: