Notes de premsa

La Copa d’Europa de Triatló arriba a València

 • , ,

València Triatló acollirà a més de 2000 triatletes populars al llarg del cap de semana

El 7, 8 i 9 la Marina de València acollirà la novena edició del València Triatló. Durant tot el cap de setmana gaudirem de les modalitats populars habituals, olímpic, sprint, súper sprint, triatló de la dona i acuatló escolar.

Després de l’èxit del Campionat d’Espanya de l’edició 2017, enguany València Triatló serà seu de la Copa d’Europa de Triatló. Aquesta competició compta amb 13 seus diferents repartides per diferents ciutats del vell continent. El dissabte a partir de les 15.30 hores podrem gaudir de les 33 dones que participaran per a sumar punts per al rànquing continental. Dues dones valencianes estaran en la línia d’eixida, Noelia Juan del CEA Bétera, que ja compta amb experiència en aquesta competició, i Yaiza Saiz, del club Trilavall, que debutarà en una prova internacional i en la selecció nacional. A més, estarà Rafeleix Naomi Martínez, que competirà per Veneçuela, però que està federada a la Comunitat Valenciana i és membre del club CEA Bétera. Xica Tous, actual campiona d’Espanya de Triatló també està en la start list femenina.

La Copa d'Europa de Triatló arriba a València

La Copa d’Europa de Triatló arriba a València

A partir de les 18.30 serà el torn de la Copa d’Europa Masculina. Un total de 75 homes estaran en la línia d’eixida. L’únic triatleta valencià que disputarà la competició serà Javier Lluch, del Cidade de Lugo Fluvial. El millor espanyol situat en el rànquing serà Kevin Tarek Viñuela. També tornarà a València el triatleta de la Roda, David Castro, que després de la caiguda de l’any passat, i després d’aconseguir la cinquena plaça del campionat d’Espanya de Triatló el cap de setmana passat a la Corunya, segur que vindrà per a lluitar contra els millors.

El divendres a la vesprada seran els més xicotets els encarregats d’obrir la competició popular, a partir de les 16.30 hores podrem gaudir de veure’ls competir en el III Aquatló de València. Estaran repartits en cinc categories diferents, i cadascuna d’elles tindrà distàncies adaptades a les edats que les componen.

En la jornada matutina del dissabte es disputaran les competicions open en distància Súper Sprint, que començaran a partir de les 8 hores. Mitja hora més tard prendran l’eixida les participants del Triatló de la Dona. Els següents a eixir seran els paratriatletes que competisquen en la nova modalitat d’Acuatló Paratriatló. Els últims a competir el dissabte seran tots els que disputen la distancia sprint. El diumenge al matí tindrà lloc el triatló olímpic, que comptarà amb més de vuit-cents inscrits.

Novetats 2018

Una de les novetats de València Triatló 2018 és el canvi en el circuit de ciclisme. Amb l’arribada de la Copa d’Europa, i amb el desig de l’organització de millorar aquest segment, el circuit ciclista s’acosta a la ciutat recorrent principalment l’Avinguda del Port i Serreria. Els veïns de la zona tindran pas restringit durant la jornada del dissabte i el diumenge al matí.

Consulta horaris d’afectació al tràfic

 

La participació femenina segueix sent un dels punts forts d’aquest triatló, comptant amb una eixida en distància súper sprint en exclusiva per a dones, el 90% de les quals seran no federades en aquesta edició. Amb aquesta prova, que compta amb quasi 400 fèmines, i la resta de xiques que competeixen en les modalitats sprint i olímpic, la prova comptarà amb un 34% de participació femenina. Consolidada la participació de la dones en aquest esdeveniment, podem veure com moltes debuten en la distància súpersprint, i en edicions posteriors van evolucionant i competint en distàncies més llargues.

#NosVemosEnLaMeta