Notes de premsa

La Carrera 10KFem València presenta la seua cinquena edició

 • , ,

Al voltant de 2.000 dones participaran en la prova el diumenge 3 de març

La Carrera 10KFem de València compleix cinc anys. La carrera, pionera a Espanya, se celebrarà el diumenge 3 de març a partir de les 9.00 hores amb eixida des del Passeig de l’Albereda on també se situarà la meta. Des de l’organització han aprofitat aquest simbòlic aniversari per a fer balanç del projecte que va nàixer el passat 2015, quan va establir precedent com la primera prova d’Espanya de categoria femenina en la distància de 10.000 metres. “Estem creixent en nombre d’inscrites, en arribades a meta i en repercussió. Per exemple, el 78% de les corredores fan una 10K per primera vegada. És a dir, estem complint la nostra missió social d’acostar l’esport a les dones, les quals senten que aquesta és la millor carrera per a debutar”, ha explicat Maravillas Aparicio, la seua directora.

Aquestes paraules s’han compartit en la presentació oficial de l’edició de 2019, que també ha comptat amb la intervenció de Pau Pérez Rico, director regional de Relacions Externes d’El Corte Inglés; Jesús Casero, gerent de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València; i Carmen Serrano, responsable de Relacions Institucionals de Cárnicas Serrano, els quals han coincidit a destacar la bona trajectòria de la prova, així com la seua importància per a consolidar el running femení a València.

La Carrera 10KFem estarà molt prop de superar les 2.000 corredores en 2019

La Carrera 10KFem estarà molt prop de superar les 2.000 corredores en 2019

“Es tracta d’una carrera amb personalitat pròpia i d’una iniciativa necessària per a aconseguir la igualtat en l’esport”, ha afirmat Pau Pérez Rico. “És molt important parlar de la bretxa de gènere en l’esport. Agraïm molt la labor de la 10Kfem perquè l’esport femení tinga el mateix acolliment que el masculí”, ha declarat Jesús Casero. “Entenem que aquesta prova és la millor plataforma per a unir esport i igualtat. Des d’un principi ens va semblar un projecte molt interessant per a fomentar que les dones s’inicien en el running i puguen animar-se també a completar majors distàncies”, ha completat Carmen Serrano.

Creix la participació

L’evolució del cens, un 25% per damunt d’aquestes mateixes dates en 2018, convida a pensar que la Carrera 10KFem estarà molt prop de superar les 2.000 corredores en 2019. Aquest èxit s’explica en gran manera per l’enfocament integral amb el qual s’ha dissenyat la prova, comprenent des d’entrenaments dirigits per atletes professionals del club de Cárnicas Serrano – la iniciativa #A el10KFemConSerrano – fins a una meta pensada per a apoderar a totes les dones participants. En paraules de Maravillas Aparicio: “Com diem sempre, volem oferir a les corredores populars l’experiència de les corredores professionals i, a la vegada, a les corredores professionals la millor carrera popular perquè puguen optimitzar les seues marques i gaudir de ser les primeres a arribar a meta, cosa que no succeïx en les carreres mixtes”.

Una edició per a celebrar l’esport, la solidaritat i la historia

Les inscrites en 2019 completaran un recorregut urbà pel centre de València que es va estrenar amb gran èxit el passat 2018 i rebran la tradicional samarreta tècnica oficial – en aquesta ocasió, produïda per Runnek – que s’entrega juntament amb el dorsal i la bossa de la corredora. Així mateix, en la present edició totes elles tenen l’oportunitat de col·laborar, gràcies a la seua participació en els entrenaments i durant el procés d’inscripció, amb Casa Caridad, l’entitat solidària de la Carrera 10KFem que destaca per la seua llarga trajectòria ajudant persones en risc d’exclusió social a la ciutat de València.

La Carrera 10KFem estará muy cerca de superar las 2.000 corredoras en 2019

La Carrera 10KFem estará muy cerca de superar las 2.000 corredoras en 2019

D’altra banda, l’organització de la carrera ha planificat la festa 10KFest dirigida a totes les corredores valencianes. La cita, que tindrà lloc el proper dimecres 20 de febrer a la sala Loco Club, persegueix commemorar el primer lustre de la prova i visibilitzar la gran afició pel running femení a València. Aquesta ocasió servirà, a més, per a premiar a les dones que han participat en les cinc edicions, les quals seran obsequiades amb una altra samarreta tècnica d’edició especial. Les entrades per a aquest esdeveniment i les inscripcions a la carrera del pròxim 3 de març estan disponibles en la web www.carrera10kfem.com.

Sobre la Carrera 10KFem – Dia de la Dona Esportista!

La Carrera 10KFem – Dia de la Dona Esportista! és una carrera popular de categoria femenina organitzada per Nosotras Deportistas amb el patrocini de la Diputació de València, Cárnicas Serrano i El Corte Inglés, a més de la col·laboració de la Fundació

Esportiva Municipal (FDM). Està dirigida a totes les aficionades al running, principiants o expertes, que vulguen celebrar el Dia Internacional de la Dona des de l’àmbit esportiu. Té com a objectius fomentar l’esport femení, la participació de les dones en les carreres populars i aconseguir la igualtat en l’esport, així com a través de l’esport. La seua cinquena edició se celebrarà el diumenge 3 de març.